EÜ’de Geçmişten Geleceğe Ege Üniversitesi paneli

Ege Üniversitesinde (EÜ) 70. yıl etkinlikleri kapsamında ‘Geçmişten Geleceğe Ege Üniversitesi’ paneli düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 16:51

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen panelde, üniversitenin tarihçesi, bilimsel katkıları ve geleceğe yönelik hedefleri ele alındı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Aykut Lenger'in yaptığı panelde, akademisyenler ve sektör temsilcileri, dijitalleşme, kariyer fırsatları ve girişimcilik konularında görüşlerini paylaştı. Öğrencilerin uluslararası deneyimlere önem vermesi vurgulandı. Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Aykut Lenger yaptı. Ege Üniversitesinin 70 yıllık köklü tarihine dikkat çeken Lenger üniversitenin bugüne kadar gerçekleştirdiği başarıları anlattı. Ege Üniversitesinin bilimsel ve toplumsal katkılarına vurgu yapan Lenger öğrencilerin ve akademik kadronun rolüne değindi. Prof. Dr. Lenger, Ege Üniversitesinin geleceğe yönelik hedeflerini, köklü geçmiş üzerine inşa edeceğini belirterek özellikle öğrencilerin bu süreçte oynayacakları önemli role dikkat çekti.

“Ege Sosyal Bilimlerde Türkiye’de lider”

Ege Üniversitesinin ve İktisat Bölümünün tarihçesi üzerine detaylı bir sunum yapan İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Alp Yücel Kaya, Prof. Dr. Kaya, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede topluma sağladığı katkılara ve akademik başarılarına aktardı. İktisat Bölümü’nün tarihsel gelişim sürecine değinen Kaya yıllar içinde değişen misyon ve vizyonunu anlatan Prof. Dr. Kaya, öğrenci sayısındaki artış ve bölümün bugüne kadar mezun ettiği öğrencilerle ilgili veriler paylaştı. Prof. Dr. Kaya, “Üniversitemiz, eğitime ve bilim dünyasına yaptığı katkılarla Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biridir. Ayrıca, sosyal bilimler alanında Türkiye’deki lider konumunu pekiştiren projeler ve akademik başarılar elde etmektedir.” diye konuştu.

Üniversitenin geleceğe yönelik projeleri ve dijitalleşmenin eğitime etkileri üzerine konuşan Prof. Dr. Funda Barbaros ise dijitalleşmenin akademik hayat ve girişimcilik üzerindeki etkilerini değerlendiren Barbaros, “Üniversitemiz özellikle patentleşme konusunda önemli adımlar atıyor. Son yıllarda patent başvurularında büyük bir artış yaşandı. Girişimcilik adına gelecekte bu katkının daha da artmasını umuyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Ege kariyer alanında önemli fırsatlar sunuyor”

Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan, kariyer ve girişimcilik konularında konuştu. Çalışkan, “Üniversitemizin Kariyer Merkezi, AROM ve Mezunlar Ofisi gibi birimleri öğrencilerimize girişimcilik ve kariyer konusunda önemli fırsatlar sunuyor. Kariyer planlama sürecinde öğrencilere rehberlik eden bu birimler, öğrencilerin gelecekteki profesyonel yaşamlarına katkı sağlıyor. Öğrencilerin sadece akademik anlamda değil, kişisel gelişim açısından da avantajlar elde ediyor. Öğrencilerimiz, bu fırsatlardan etkin bir biçimde yararlanmalı.” dedi.

Öğrencilere lisans eğitimi sürecindeki deneyimlerini ve kariyerine olan etkilerini anlatan Ege Üniversitesi İktisat Bölümü 2010 yılı mezunu Cem Yanıker,  Özellikle Erasmus Plus öğrenci değişim programından yararlanarak kazandığı uluslararası deneyimin kariyerinde büyük bir rol oynadığını belirten Yanıker, öğrencilerin uluslararası fırsatları değerlendirerek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Panelin sonunda, öğrencilerle konuşmacılar arasında interaktif bir soru-cevap oturumu gerçekleştirildi.