Feribotla taşınan araç sayısı artış gösterdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin körfez ulaşımını artırmak amacıyla yaz aylarında feribot seferlerini yoğunlaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 10:25

25 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında Üçkuyular-Bostanlı hattında, geçen yıla göre yüzde 30 artışla 127 bin 903 araç taşındı ve bu durum kent trafiğini rahatlattı.

Başkan Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla deniz ulaşımının payını artırmayı hedefleyen belediye, yaz aylarındaki tatil yoğunluğuna yönelik tedbirler aldı. Feribot seferlerine 79 ek sefer eklendi ve bu sayede iki feribot aynı anda sefer yaparak yoğunluk döneminde hizmet verdi. 2023’teki taşıma sayısı 96 bin 500 iken, bu yılki artış dikkat çekti. Ek seferlerin, talep ve yoğunluğa göre devam edeceği belirtildi.

Feribot yolcularını eğlendirmek için özel bir sürpri

İZDENİZ, yaz aylarında özellikle cuma günleri feribot yolcularını eğlendirmek için özel bir sürpriz yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu, Bostanlı Arabalı Vapur İskelesi’nde bekleyen araç sahiplerine canlı müzik gösterisi yapıyor. Bu etkinlik, yolculuk öncesinde keyifli anlar yaşatmayı amaçlıyor.

İzmir Körfezi’nde ulaşımın daha da artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Deniz ulaşımını güçlendirmek ve İzmir Körfezi’ni verimli kullanmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZDENİZ AŞ Genel Müdürü Gökhan Marım, "Yurttaşlarımıza güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım sunmak için deniz ulaşımındaki verimliliği artırıyoruz. Kara yolu ile 1 saati aşan yolculuk süreleri, feribot seferlerinin konforuyla 20 dakikaya iniyor. Yoğun saatlerde koyduğumuz ek seferlerle, İzmirlilerin feribot seferlerine ilgisinin artmasını mutlulukla takip ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın körfezin verimli kullanılması hedefi doğrultusunda İzmir Körfezi’nde ulaşımın daha da artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.