Festival şehre taşınıyor: Karabağlar Kavacık Karnavalı İzmir’de

Karabağlar Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay 12.'si düzenlenen ve büyük ilgi gören Kavacık Üzüm Festivali, şimdi de şehre taşınıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 10:42

Karabağlar Belediyesi tarafından her yıl Coğrafi İşaret Belgeli Kavacık üzümünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen festival köye gelemeyenler için kente taşınıyor.

Başkan Kınay’dan karnavala davet

Kavacık Köyünde düzenlenen festivalin yoğun ilgi gördüğünü aktaran Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay köye gelemeyenler için bu festivali İzmir'e taşımaya karar verdiklerini söyledi. Her yıl büyük bir merakla beklenen festivali şehre taşıdıklarını belirten Kınay, “Tüm vatandaşlarımızı coğrafi işaretli Kavacık üzümünü tatmaya, lezzet stantlarına, gastronomi atölyesine, sergilerimize ve konserimize bekliyoruz” diye konuştu.

Karabağlar Kavacık Karnavalı etkinlik takvimi

5-6 Ekim (Cumartesi-Pazar) günleri Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Karabağlar Kavacık Karnavalı’nda şu etkinlikler yer alacak;

5 Ekim Cumartesi:

10:00: A Blok Ana Girişi'nde Kavacık Kadın Kooperatifi, Kent Konseyi ve Karabağlar Belediyesi Semt Merkezleri stantlarının açılışı (Kavacık İlköğretim Okulu öğrencilerinin ürettiği ürünler ve Mobilya Akademisi ürünleri).

16:00: A Blok etkinlik alanında Sibel Önbaş’la Tadımlı & Atölyeli Sohbetler; unutulmuş İzmir şerbetleri ile Üzümlü Zeytin Yaprağı Şerbeti Yapımı ve Tadımı atölyesi.

6 Ekim Pazar:

A Blok etkinlik alanında: Şef Cihan Önder yönetimindeki Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri.

Etkinlik süresince:

Serhan Şarman’ın çektiği Kavacık fotoğraflarından oluşan “Günümüz Kavacık Sergisi”