Foça'daki yangının ardından hasar gören alanlar görüntülendi

İzmir'in Foça ilçesinde dün çöplükte başlayıp ormana sıçrayan yangında, büyük ölçüde kızılçam ormanına sahip olan 340 hektarlık alan siyah ve gri tonlarına büründü

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:07

Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplükte saat 11.15 civarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayıldı. Havadan ve karadan birçok ekibin yoğun müdahalesiyle yangın saat 21.15'te kontrol altına alındı.

Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İtfaiyesi ekipleri, soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangının yaklaşık 340 hektar arazide hasara yol açtığı belirlendi. Yangının, genç ağaçların bulunduğu ağaçlandırma sahasına da yayıldığı ancak ekiplerin hızlı müdahalesiyle durdurulduğu dron ile havadan kaydedilen görüntülerde görüldü.

Yangın sonrası yeşil tonların yerini siyah ve griye bıraktığı bölgede, çok sayıda arı kovanı da kullanılamaz hale geldi.

Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplükte henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, 10 uçak, 8 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibiyle yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı olarak bir site de boşaltıldı.