Gazeteci Emin Çapa, TechTalks’ta konuştu

93. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen “TechTalks” etkinliğine son olarak gazeteci ve televizyoncu Emin Çapa konuk oldu. Çapa, “İzmir bizim yaratıcı endüstriler merkezimiz olabilir” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:17

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), “teknoloji” temalı ve “Zamanın Ötesine Geçiyoruz” sloganıyla 93’üncü kez kapılarını açtı. İEF’de İZFAŞ ile İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliği kapsamında gerçekleştirilen “TechTalks” etkinliğine son olarak gazeteci ve televizyoncu Emin Çapa konuk oldu. Emin Çapa, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte geleceğin dünyası hakkında konuştu.

DÜNYAMIZIN SONUNA GELİNDİ

Gazeteci televizyoncu Emin Çapa, yeni bir dünyanın inşa edildiğini söylerken “Bu salondaki genç insanlar, bizim bildiğimiz anlamda çocuklar doğurmayacaklar. Bildiğimiz anlamda dünyamızın sonuna gelindi.  Bir sınıra gelindi. Geçiş kuşağıyız biz. Yıkıcı bir şey bu. Bildiğiniz anlamda insanlık bitmek üzere. Fiziki biyolojik bir varlık olarak insan bitmek üzere. Dünya buna koşarken benim ülkem Ortaçağ'a doğru koşuyor. Istırap verici bir şey. Bu çocuklara bir gelecek bırakamamanın ıstırabı var. Benim çocuğumun iyi bir kariyeri var ama benim çocuğumun kurtulması gerekmiyor. Önemli olan Emin Çapa'ların kurtulması. Artık içine bilim ve akıl sokmadığınız hiçbir işi yapmayın. Hiçbir değeri yok” ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKA, SÜPER ZEKA SEVİYESİNE DOĞRU GİDİYOR

Çapa, dönemimizde toprak işgallerinin yerini zihin işgallerinin aldığını belirtirken, yapay zeka konusuna da yer verdi. Çapa, “Yapay zeka artık kritik dönemeci geçti. Yeni bir döneme geldik. Artık öğrenen makineler var. Bunun 2070'te olması bekleniyordu. Ama artık yapay zeka, süper zeka seviyesine doğru gidiyor” dedi.

REFAH YARATICI ENDÜSTRİLERDEN GELİYOR

Çapa, İzmir'in yaratıcı endüstri konusunda yoğunlaşması gerektiğini ifade ederken, “İzmir bizim neyimiz olabilir diye düşündüm. İzmir bizim yaratıcı endüstriler merkezimiz olabilir. Başka hiçbir şey olmamalı, İzmir öyle kalmalı. Sanayiydi, oydu, buydu hayır. Kendi hinterlandına bağlanarak bizim yaratıcı endüstriler merkezimiz olmalı. İngiltere'de bunun bakanlığı var. Refah yaratıcı endüstrilerden geliyor” açıklamasında bulundu.