Gaziemir'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenledi

Gaziemir Belediyesi, yurttaşları sağlıklı, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına teşvik etmek amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenledi. Bu etkinliklere katılan vatandaşlar, hem sağlıkları hem de kentleri için spor yapma fırsatı buldular

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 16:16

Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kaymakamlığı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, sağlıklı yaşam ve çevre bilincine vurgu yaptı. Her yaştan yurttaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler bisiklet turuyla başladı. Belediye binası önünden hareket eden bisiklet turu, Önder Caddesi, Abdülhamit Yavuz Caddesi, 80 Sokak ve Gazi Atatürk Bulvarı üzerinden Festival Alanı'na ulaştı. Gaziemirliler, pedal çevirerek hem sağlıklarını korudu hem de sürdürülebilir ulaşımın önemini vurguladı.

Sürdürülebilir bir dünya ve sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefleyen etkinlikler, Festival Alanı’nda çeşitli spor aktiviteleriyle devam etti. Katılımcılar, mini golf, ayak tenisi, atletizm, langırt, mini voleybol, air badminton ve bilek güreşi gibi parkurlarda keyifli anlar yaşadı. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık ve Gaziemir Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Enver Yılmaz da bu etkinliklere katılarak ter döktü.

Dünyamızın geleceği hepimizin ellerinde

Etkinlikte, sağlıklı yaşam için spor yapan ve çevre sorunlarına dikkat çeken Başkan Işık, sürdürülebilir şehirler ve sağlıklı bir gelecek için farkındalığın önemini vurguladı. “Sağlığımız için hareket etmeli, gezegenimiz için sorumluluk almalı ve bireylerin sağlıklı yaşam sürmesi için çevremizi koruyarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeliyiz. Unutmayalım ki dünyamızın geleceği hepimizin ellerinde” dedi.

Etkinlikler, Gaziemir Genç Ofis grubunun konseriyle sona erdi.