Geleneksel Kavacık Üzüm Festivali başladı

Karabağlar Belediyesi tarafından 12’ncisi düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali'nde konuşan Başkan Kınay, “Festival ile Kavacık Üzümü'nü önce İzmir sonra ise Türkiye ve dünyaya tanıtacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 14:18

AYSELİN UZUN / Özgün tadı ve görüntüsüyle Coğrafi İşaret Belgesi alan Kavacık Üzümünü ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali’nin bu yıl 12’ncisi gerçekleştirildi. Kavacık köy meydanında düzenlenen festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın yanı sıra Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Özer, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ezgi Naz Sosyal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Festivalin açılışında konuşan Başkan Tugay, “Kavacık Üzümü gibi ürünlerimizin katma değerinim daha fazla olması için gerekirse markalaşma, tesisleşme ve pazarlama alanında çok daha yoğun çaba göstermeliyiz. Bunların hazırlığı içerisindeyiz” diyerek Kavacık üzümünün önemine dikkat çekti.

Başkan Helil Kınay ise “Coğrafi İşaret almış olan üzümüyle bereketimizi, kardeşliğimizi buluşturacağız. Düzenlenen festival ile Kavacık Üzümünü önce İzmir sonra ise Türkiye ve dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

MARKALAŞMA, TESİSLEŞME VE PAZARLAMA ALANINDA ÇOK DAHA YOĞUN ÇABA GÖSTERMELİYİZ

Başkan Cemil Tugay, festivalde yaptığı konuşmada İzmir’de tarımın yaşadığı sorunlara ve suyun doğru kullanımına dikkat çekerek, “Bu güzel ortamı oluşturduğunuz Kavacık Festivali bu yıl 12’nci kez düzenleniyor ama her zaman Karabağlar’ın ve yerel yöneticilerin göz bebeği oldu. Adından gururla bahsedildi. Bu festival insana gerçekten özel duygular hissettiriyor. İzmir, bana göre Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehri. İzmir körfeziyle, deniziyle, kıyılarıyla bilinir ama gelip gördüğünüzde anlarsınız ki köyleriyle de üzümüyle de bambaşka bir yerdir. Bu festival bu güzellikleri göstermek açısından güzel bir fırsat. Ancak maalesef burukluk yaşadığımız konular da var. İçinde yaşadığımız dönemde bir taraftan iklim sorunlarıyla bir taraftan da yanlış politikadan dolayı tarımda yaşanan sorunlarla baş etmek zorundayız. Bu kapsamda tarıma destek verilmelidir. Ama görünen o ki önümüzdeki yıllarda daha da ağırlaşan şartlarla, yoğun çabalar içinde olmalıyız. Bunun için bizler tarımsal hizmetler alanında çalışan daire başkanımızla birlikte İzmir’imizin üreticilerinin her zaman yanında olmak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda öncelikle suyumuzu daha doğru kullanmalıyız. Ekip dikeceğimiz ürünleri daha iyi seçmeliyiz. Kavacık Üzümü gibi ürünlerimizin katma değerinin daha fazla olması için gerekirse markalaşma, tesisleşme ve pazarlama alanında çok daha yoğun çaba göstermeliyiz. Bunların hazırlığı içerisindeyiz. Bizler değerli insanlarız. Milletimizin değerine her zaman çok inandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: Damarlarınızdaki asil kanın farkında olursanız, her şeyi yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

DEĞERLERİMİZİ PAYLAŞMAK İÇİN KAVACIK’TAYIZ

“Burada festivalde buluşmamızı sağlayan herkese Karabağlar Belediyesi olarak sevgilerimizi iletiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kınay ise, “Bu güzel köyde unuttuğumuz değerleri hatırlamak, üzümlerimizle beraber özümüzü, kendi değerlerimizi paylaşmak için Kavacık’tayız. Bizler biliyoruz ki festival boyunca Kavacık’ın farklı alanlarında Coğrafi İşaret almış olan üzümüyle bereketimizi, kardeşliğimizi buluşturacağız. Düzenlenen festival ile Kavacık Üzümünü önce İzmir sonra ise Türkiye ve dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.