Gençler ‘Gençİz Fest 2024’te bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gençİz Fest 2024 başladı. Gençler spor ve sanat etkinliklerine katılırken stand-up gösterisi ve konserlerle keyifli vakit geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 10:20

Büyükşehir’in İzmir'e ilk defa gelen gençler ile kentte yaşayan gençleri buluşturmak amacıyla düzenlediği Gençİz Fest 2024 Tarihi Havagazı Fabrikası'nda başladı. 2 gün boyunca sürecek festivalde gençler atölye çalışmaları, spor etkinlikleri, müzik performansları ve teknolojiye yönelik yenilikçi sunumlar bir yandan eğlenirken bir yandan yeni dostluklar kuracak.

Gençler Gençİz Fest 2024’ten memnun

Etkinlik boyunca arkadaşlarıyla eğlendiğini aktaran üniversite öğrencisi Koral Mercan, “Basketbol oynadık, çok keyifliydi. Gençlere yönelik bu tür etkinlikler devam etmeli. Eğlenceli aktiviteler sosyalleşmemizi sağlıyor” derken Mehmet Ali Ece ise, ‘Ben Mardin'den geldim. Sosyal medyada festivalin duyurusunu gördüm, başvurdum ve arkadaşım ile buraya geldim. Çok güzel bir ortam, çok eğlendim. Arkadaşlarımla oynayacağımız çok sayıda oyun var. Çekilişlere katıldık. Bu etkinliği düzenlediği için Başkanımıza ve belediyenin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gençlerin ihtiyacına cevap veren etkinlik

Festivale katılan Buket Nur Süslü ise “Adı festival ama tam bir karnaval havası var. Bir yandan oyunlar oynuyoruz diğer yandan yemek yiyor, eğleniyoruz. Konser var. Arkadaşlarımı da burada gördüm. Gençlerin ihtiyacına cevap veren bir etkinlik bu bence. İzmir'i seviyorum” ifadelerini kullandı.

“Yaşıtlarımızla eğleniyoruz”

Etkinlikte çok keyifli vakit geçirdiğini belirten Şeyma İşel “Festivali belediyenin Instagram sayfasından duyunca hemen gelmek istedik. Çok güzel bir ortam. Yaşıtlarımızla çok eğleniyoruz.  Birçok şeyi düşünmüşler.  Sadece gelip eğlenebileceğimiz değil ödüller kazanabileceğimiz bir ortam; çok keyif alıyorum. Tebrik ediyorum.  Keşke bu tür ücretsiz etkinlikler daha fazla olsa. Bu ekonomik koşullarda böyle etkinliklere ihtiyacımız var” dedi

Sanat, spor ve müzik dolu festival

23 Ekim Çarşamba günü de devam edecek festival 16.00 ile 00.00 saatleri arasında düzenlenecek atölye çalışmaları, spor deneyim alanı, kampstation ile Red Bull Event Car Dj ve back to school etkinlikleriyle, 19.00-21.00 saatleri arası Red bull Dj performansıyla, 21.00-23.00 saatleri arasında İkiye On Kala konseri ve ikram zamanıyla gençleri bekliyor. Programda tüm gün boyunca Yüzde 100 oyun alanı etkinlikleri olacak.