Güzelbahçe’de festival zamanı

Güzelbahçe’de Kültür Festivali için geri sayım başladı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 10:33

Güzelbahçe’de "Köy Enstitülerinin İzinde" temasıyla kültür festivali düzenlenecek. Festivalde akademik söyleşiler, atölyeler ve sanat etkinlikleri, hem çocuklar hem yetişkinler için seramik atölyeleri, sürdürülebilirlik odaklı etkinlikler ve bilgi yarışmaları yapılacak.

İLK GÜN PROGRAMI

Festival, 12 Ekim Cumartesi bilim ve felsefeye odaklanan çeşitli akademik söyleşilerle başlayacak. Saat 12:00'de "Bilim Tarihi: Thales’ten Einstein’a Merakın Yolculuğu" başlıklı atölyede bilim meraklıları buluşacak. Ardından Doç. Dr. Ceyhun Akın Cengiz tarafından düzenlenecek "Akıl ve Duygu Bağlamında Adalet" başlıklı söyleşi düzenlenecek. Öğleden sonra, Güzelbahçe Belediyesi Ayşe Mayda Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşecek "Empatiyle Büyümek: Yaşlılığı Hisset, Anla, Destekle" başlıklı oturumda yaşlılık süreci ve pozitif tutumun önemi konuşulacak. Saat 19:30’da Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Prof. Dr. Adil Türkoğlu önderliğinde "Köy Enstitülerinin İzinde: Dünden Bugüne Eğitim Devrimi" başlıklı söyleşi gerçekleşecek.

İKİNCİ GÜN PROGRAMI

13 Ekim Pazar günü; saat 12:00’de başlayacak "Molekül Macerası: Biyolojinin Sırları" adlı atölye, öğleden sonra ise, "İklim Krizi Üzerine Düşünmek" başlıklı oturum gerçekleşecek. Saat 20:00’de Yaka Gençlik Tiyatrosu, "Yaşamak da Var Hayatta!" tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturacak.

Sergi ve atölye çalışmalarının da yer alacağı festivalde, bilimsel ve kültürel stantlar, deniz kirliliği farkındalık standı, satranç turnuvası, basmakalıp çalışmaları gibi birçok farklı etkinlik de yer alacak.

BAŞKAN GÜNAY’DAN GÜZELBAHÇELİLERE DAVET

Festivalde zengin bir program olacağını dile getiren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Güzelbahçe’nin ruhuna yakışır şekilde, sanat ve düşüncenin derinliklerine inen konuşmalar, yaratıcı atölyeler ve birbirinden kıymetli akademisyenlerin yer alacağı kültür ve felsefe dolu bir festival hazırladık. Bu etkinliklerin, sadece bireysel ufkumuzu genişletmekle kalmayıp, toplumsal dayanışmamızı güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Festivalimiz, hem kültürel hem de sanatsal zenginliğimizin bir anlatımı olacak. İzmir birçok filozofa ev sahipliği yapmış, birçok felsefe ve bilim insanı bu topraklarda doğup insanlığa umut olacak yeniliklere imza atmışlardır. Her birinizin bu büyük kültürel paylaşımın bir parçası olmasını diliyor, birlikte öğrenmek ve ilham almak için bir araya geleceğiz. Tüm halkımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.