Hamza Dağ: İzmir’de durumun iyi gitmediğinin farkındalar

İzmir’de iş dünyasıyla bir araya gele AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ, CHP lideri Özel’i hedef alarak, “Korkunun ecele faydası yok. Çantada keklik gördükleri İzmir'de durumun iyi gitmediğinin farkındalar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 16:42

KEMAL ÖZKURT- Cumhur ittifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Toplantısı’nda İzmirli iş insanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar katılım sağladı. Toplantıda yaptığı konuşmada, ulaşımdan turizme, birçok konuda projelerini açıklayarak 5 yılda gelecekleri noktayı anlatan Dağ, Muhalefet lideri Özgür Özel’e de eleştirilerde bulundu. Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Özel'in panik halinde olduğunu belirten Dağ, “Verdiği demeçlerde sürekli bizimle ilgili bazı söz ve ifadeleri oluyor. Özgür Özel, korkunun ecele faydası yok. Çantada keklik gördükleri İzmir'de durumun iyi gitmediğinin farkındalar. Bu şehre dayatma yapmayın. Bu şehir dayatmayı kabul etmez” diye konuştu

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Toplantıda yaptığı konuşmada CHP lideri Özgür Özel’e eleştirilerde bulunan Dağ, “Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in panik halinde olduğunu görüyorum. Verdiği demeçlerde sürekli bizimle ilgili bazı söz ve ifadeleri oluyor. Bir Genel Başkanın İzmir'deki bir aday hakkında konuşmasını manidar buluyorum. Hemşerilerimize mesaj atarak alakasız ifadelerle bulundu. Özgür Özel, korkunun ecele faydası yok. Korkusu yakın geçmişte kazanmış olduğu Genel Başkanı koltuğunu başka birine kaptırmak. Çantada keklik gördükleri İzmir'de durumun iyi gitmediğinin farkındalar. Bu şehre dayatma yapmayın. Bu şehir dayatmayı kabul etmez. Büyükşehir ve 30 ilçeyi, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla adaylaştırırsanız ben bir İzmirli olarak isyan ederim. 31 Mart'ta bu isyana İzmirliler omuz verecektir. Biz İzmir’de gayet güzel bir süreç yürütüyoruz. Başladığımızdan beri demokrasi kültürünü işletiyoruz, işletmeye devam edeceğiz. Bu şekilde yol alınmasını doğru bulmuyorum.

ULAŞIM SORUNUNU 5 YILDA ÇÖZECEĞİZ

5 yılın sonunda rekorlara, başarılara doymayan bir İzmir inşa edeceklerini vaat eden Dağ, “İzmir tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Önümüzdeki 5 yılda İzmir’imize yapacağımız çok kıymetli ve mühim işler var. Öncelikle ulaşımı hayatı kolaylaştıran bir medeniyet işi olarak tasavvur ediyoruz. Bu konuyu sadece bir alt yapı meselesi olarak değil aynı zamanda sağlıklı toplum psikolojisinin, ekonomik kalkınmanın, çevresel sürdürülebilirliği bir aracı olarak görüyoruz. Ayrıca iş insanları için vaktin nakit olduğunu mal ve hizmetlerin şehir trafiğine takılmadan hızlı sirkülasyonunun çok önemli olduğunun farkındayız. Biz 5 yılın sonunda şehrimizin trafik sorunlu tamamen bitireceğiz. Yeni çevre yolunu İzmir’e kazandıracağız. Bu çevre yolu 9 bağlantı yolu ile şehir merkezine bağlanacak böylelikle Menemen Bayraklı arası 10 dakikaya, Menemen- Buca arası 20 dakikaya inecek. Toplamda 16 köprülü kavşak, battı çıktı ve alternatif yollarla şehir merkezimizde akıcı bir trafiği sağlayacağız. Körfez geçişi projemizle körfezin 2 yakasını bir araya getireceğiz. Çiğli Balçova arası 5 dakikaya inecek. Burada bir raylı sistemi de proje içinde değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR İÇİN KÖRFEZ GEÇİŞİ ŞART

İzmir’de her geçen gün artan nüfus sebebiyle gelecekte trafik sorunlarının artacağını ve bunun için körfez geçişi projesinin hayata geçmesi gerektiğini ifade eden Yorgancılar, “İzmir’in nüfusu yaklaşık 4 milyon 400 bin civarında. İzmir'in sorunları nedir diye baktığımızda, ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşüm olduğunu görüyoruz. İzmir böyle bir çanak içinde oluşan bir şehir. Bizim bu çanağın etrafında 2 tane ana arteri var. Birinci arteri Balçova’dan İnciraltı, bölgesinden Karşıyaka’ya kadar gelen sahil yolu. Bir de ikincisi bir çevre yolumuz ama bu 4 milyon nüfuslu şehrimizi maalesef besleyemiyor. Bu 2 tane yola bir üçüncü bantla bağlanması lazım. Bu da Körfez geçişi projesidir. Körfez geçişi bu şehre lazım mı? Bana göre çok lazım.İkinci planda Büyükşehir Belediyesi'nin yapılması gereken konu mevcudun dışında bir tane daha çevre yoludur. Araba trafiğini yoğunluğunu bir ikinci çevre yolu olmaksızın bu şehrin çözebilme imkanı söz konusu değil” diye konuştu.  

İZMİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kestelli, İzmir'in hak ettiği yerde olmadığına dikkat çekerek, “Her zaman söylerim; “İzmir’de her şeyden var ama hiçbir şeyden tam yok” diye. Bu aslında bir başka şuna denk geliyor; her alanda potansiyelimiz var, ama hiçbir alanda potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz.  10’dan fazla üniversiteye sahibiz ama başarı sıralamasında arzulanan üniversitelerimizin bireysel başarıları bir yana totalde hedeflediğimiz noktada değiliz. Bir liman kentiyiz ama limanlarımız arasında bir koordinasyon ve eşgüdüm birlikte hareket etme sinerjisi yok. Sağlık ana temasıyla iki kez EXPO adayı olduk ancak ülkemizin önemli marka hastanelerini bile kentimize çekmekte zorlanıyoruz. Sanayi potansiyelimiz mevcudun çok üzerinde ama geliştirmek için yerimiz yok. Dolayısıyla tarım ve hayvancılığın üretimden ticarete, tedarik zincirinden ihracata kadar her aşamada güçlendirilmesi, ülkemiz için bir beka sorunu." ifadelerine yer verdi.

ÖZGENER’DEN SAĞLIK TURİZMİ VURGUSU

Kentin ekonomi ve gelişimi için ulaştırma ve lojistik imkanlarının iyileştirilesi konusunun çok önemli olduğunu belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İkinci Kuşak Çevre Yolu”nun yapılması, kentin ana arterlerindeki trafik sıkışıklığını gidermek için çözüm bulunması, toplu taşımada otobüslerin payının azaltılması ve deniz ulaşımının geliştirilmesi Oda olarak her platformda dile getirdiğimiz konular. Ayrıca, şehir merkezinde trafik akışının yoğun olduğu arterlerde otoparkların yeraltına alınmasına yönelik geliştirdiğimiz projemizin hayata geçmesiyle birlikte kronikleşen bu sorunun çözümüne katkı sağlanacağına inanıyoruz. Kentimizin “iyi yaşam” temasından hareket ederek dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz” dedi.