Hayvanları Koruma Günü’nde Bornova’da çocuklar farkındalık için bir araya geldi

Bornova Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocukları bilinçlendirmek için farkındalık etkinliği düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 12:44

Bornova Belediyesi tarafından, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi. Milli Eğitim Vakfı Bornova Okulları iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, hayvan sevgisini pankartlarla anlattı, şarkılar söyleyip dans ederek bu özel günü kutladı. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik bilgilendirme yapılırken, sokak hayvanlarının sağlıklı bir ortamda yaşamaları için sürdürülen çalışmalar da aktarıldı. Etkinlik sonrası Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

HAYVANLARIMIZIN DAHA SAĞLIKLI YAŞAMALARI ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Etkinliğin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü Milli Eğitim Vakfı Bornova Okulları iş birliğiyle gerçekleştirdik. Minik öğrencilerimiz hazırladıkları pankartlarla hayvan sevgilerini anlattılar, şarkılar söyleyip dans ettiler. Veteriner İşleri Müdürümüz çocukların merak ettiği sorulara yanıt verdi. Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak adına çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın ilgisi ve duyarlılığı, onların hayvanlara karşı daha empatik ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor” ifadelerine yer verdi.