İGC Başkanı Gappi: Cemiyetimizin prestiji yargılanamaz

Karataş Basın Merkezi’nin yeni hizmet döneme başlaması kapsamında düzenlenen törende Başkan Gappi, “Cemiyetimizin prestijini sosyal medyada yargılamak kimsenin haddi değildir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 14:27

AYSELİN UZUN / İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geçtiğimiz sene düzenlenen bir açılış töreniyle birlikte basın mensuplarının hizmetine sunulan Karataş Basın Merkezi yeni hizmet dönemine başladı. Yeni hizmet dönemi kapsamında gerçekleştirilen törene CHP İzmir eski milletvekilli ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Atila Sertel ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İLKSES Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Arslan Güneydoğu Gazetecilik, Matbaacılık ve Kağıtçılık A.Ş. İmtiyaz Sahibi ve çok sayıda basın emekçisi katılım gösterdi. Törende konuşan Başkan Gappi, son zamanlarda İzmir Gazeteciler Cemiyetine ait olan 9 Eylül Gazetesi’nin satıldığı yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara tepki gösterdi. Gappi, “9 Eylül Gazetesi ve internet sitesi satılmıyor ve satılmayacaktır. Ancak yazılı basının günümüzde çektiği zorlukları biliyorsunuz. Artık bir gazeteyi matbaada basmak özellikle de günümüz asgari koşullarında yazılı basını çıkartmak hiç kolay değil. Cemiyetin prestiji geçmişten çok daha iyi bir konumdadır ve öyle de olacaktır” diye konuştu.

SON 3 YILDA ÇOK İŞ YAPTIK

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin son 3 yılda birçok başarıya imza attığına dikkat çeken Başkan Gappi, hayata geçirilen projeleri sıraladığı açıklamasında, “Bu meslekte birbirine tutunarak var olan siz sevgili dostlar, bugün Karataş Basın Merkezimizi geleneksel yaz tatilinin ardından yeniden siz değerli cemiyet üyelerimizin hizmetine açıyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak 78 yıldır ağır sıkıntılara maruz kalsak da bedeller ödesek de meslek ilkelerinden ve bağımsız gazetecilik mücadelesinden taviz vermiyoruz. Bunları zaten biliyorsunuz ama açılışın da vesilesiyle önemli bir konuya değinmek istiyorum: Önce bilmeyenler için söylemek isterim ki İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve onu yönetenler gerçekten çok iş yapar. Mesela son 3 yılda 500 kişiye eğitim, 450 habere telif, işsiz ve serbest çalışan meslektaşlarımızla birlikte 11 dergi hazırladık. Yine işsiz arkadaşlarla 15 belgesel yaptık. Dijital medya, yapay zeka, haber atölyeleri düzenledik. İngilizce eğitimler verdik. Ayrıca yalnızca İzmir’e değil Ege’deki tüm cemiyetlere bunu veriyoruz. İstihdamı arttırmak için basın ilan kurumu ile birlikte birçok mücadele gerçekleştirdik. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bütün zorlu koşullara rağmen, Karataş Basın Merkezi kurduk” ifadelerine yer verdi.

CEMİYETİN PRESTİJİ GEÇMİŞTEN ÇOK DAHA İYİ BİR KONUMDA

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne yönelik son zamanlarda ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirten Gappi, “Son dönemlerde bir söylenti dolaşmaya başladı. Bunlardan bir tanesi gazete ve internet sitemiz. ‘İzmir Gazeteciler Cemiyeti 9 Eylül Gazetesini satıyor mu?’ söylentisi için şunları söylemek istiyorum; kaç defa uykularınızdan uyanıp, çalışan arkadaşlarınızın maaşlarını bu ay nasıl tamamlayacağız diye düşündünüz? Kaç defa bu sebeplerden kalbinizin sıkıştığını hissettiniz? Biz kurum olarak bunları defalarca hissettik. Bugün 26 çalışan arkadaşı var bu cemiyetin. İyi ve kötü günlerinde onların hep yanında olduk. Ancak görüyoruz ki bugüne kadar 9 Eylül Gazetesi için hiçbir katkı sunmayan kişiler bu söylentilerde bulunuyor. Biz kesinlikle buna izin vermeyeceğiz. Kimsenin bize ne sendikacılık ne de gazetecilik dersi vermesine de izin vermeyeceğiz. 9 Eylül Gazetesi ve internet sitesi satılmıyor ve satılmayacaktır. Ancak yazılı basının günümüzde çektiği zorlukları biliyorsunuz. Artık bir gazeteyi matbaada basmak özellikle de günümüz asgari koşullarında yazılı basını çıkartmak hiç kolay değil.  İzmir’de 9 yerel gazete var ve 9 yerel gazetenin temsilcileri cemiyetimiz ölçülerinde buluşuyor ve sürekli sorunlarına çözüm arıyor. Farklı çözüm modelleri üzerinde çalışıyoruz. Ancak 9 Eylül Gazetesi bizim gururumuzdur ve özellikle de dijitalde büyüyecektir. Bunlardan kuşkunuz olmasın. Öte yandan cemiyetimizin hiçbir şekilde, sosyal medyada kişisel ihtiraslara ve kişisel beklentilere meze yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Zaman zaman bunlara rastlıyoruz ve üzülüyoruz. Cemiyetimizin prestijini sosyal medyada yargılamak kimsenin haddi değildir. Cemiyetin prestiji geçmişten çok daha iyi bir konumdadır ve öyle de olacaktır” şeklinde konuştu.