İZBAN’daki aktarma sorunlarına vatandaştan tepkiler büyüyor

İZBAN hattında yaşanan aktarma sorunlarına dikkat çekmek amacıyla vatandaşlar tarafından Change.org adresi üzerinden kampanya başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:31

İzmir’de yaşayan vatandaşlar, İZBAN hattında yaşanan aktarma sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Change.org adresi üzerinden bir kampanya başlattı. Başlatılan kampanyada, özellikle yaşlılar, engelliler, hastalar ve öğrencilerin sıklıkla mağdur olduğu bu durumun, toplu taşıma sisteminin işleyişini zorlaştırdığı belirtildi. Selçuk-Tepeköy hattında yaşanan aktarma ve bekleme problemlerine karşı vatandaşlar, bu sürecin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini ve zaman kaybına yol açtığını vurguladı. Kampanyada vatandaşlar tarafından, yetkililerden bu soruna acilen çözüm bulunması talep edildi.

AKTARMALAR ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR

Başlatılan kampanyada ise, “Yaşlılar, hastalar, engelliler ve öğrencilerin en çok zorlandığı zamanlardan biri İZBAN ile ulaşım esnasında yaşanan aktarmalar ve beklemelere dair durumlar. İZBAN Güney hattında Selçuk- Tepeköy ve Tepeköy- Selçuk yönünde yaşanan aktarma sıkıntıları nedeniyle birçok vatandaş zor durumda kalıyor. Selçuk- Tepeköy hattı üzerinde yaşanan aktarma ve bekleme problemleri hayatı zorlaştırıyor en kıymetli şey olan zamanımızı boşa harcatıyor. İzmir'in dünyaca ünlü turistik ilçesi ve bir UNESCO kenti olan Selçuk’a sadece 29 kilometre kalmışken bu aktarma sıkıntısının yaşanması, sürdürülmesi kabul edilemez. Özellikle kötü hava şartlarında, İZBAN ile yapılan aktarmalar vatandaşlar açısından çileye dönüşüyor. 8 Eylül 2017 tarihinden beri yaşadığımız bu bekleme ve aktarma çilesine son verilmesi için yetkililerin konuya acil olarak eğilmesini istiyoruz. İzmir Banliyö Sistemi'nin (İZBAN) Selçuk- Tepeköy hattından kuzeye aktarmasız bir ulaşım sağlanmasını istiyoruz” sözlerine yer verildi.