İzmir Barosu’nda Sefa Yılmaz güven tazeledi

İzmir Barosu’nun bugün gerçekleştirilen seçimlerini mevcut başkan ve Çağdaş Avukatlar Gurubu adayı Sefa Yılmaz  kazandı. Yılmaz, ikinci defa başkanlığa seçildi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 20:26

SEMİ TEKTAŞ/ İzmir Barosu’nun iki gündür süren Genel Kurul'u sonuçlandı.

Seçimlerde 4 aday yarıştı.

Bugün yapılan seçimler sonucunda başkanlığı Çağdaş Avukatlar Gurubu adayı ve mevcut Başkan Sefa Yılmaz kazandı.

2 bin 698 oy ile yeniden başkan

Toplamda 13 bin 553 avukatın oy kullandığı seçimlerde, Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Mevcut Başkan Sefa Yılmaz 2 bin 698 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Yılmaz’ın rakipleri Sercan Altınordu bin 2 bin 137 oy, İzmir Avukat Hareketi adayı Banu Aşkın İnce 2 bin 210 oy ve Mücadeleci Avukatlar Grubu Tacettin Çolak ise 221 oy aldı.

Çağdaş Avukatlar Grubu, İzmir Barosu’nun eksiksiz tüm kurullarında yer almayı başardı

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Av. Sefa Yılmaz, İzmir Barosu’nun 116 yıllık bir tarihi olduğunu ifade ederek “Çağdaş Avukatlar Grubu da bu tarihin yaklaşık 50 yılında yer aldı ve yer almaya da devam ediyor.” dedi.

Genel kurul sonuçlarının kötücül dilin, nefret dilinin hiçbir zaman artık İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Yılmaz, “Geçen seçimde de söylemiştim. Nefret diline İzmir Barosu avukatları geçit vermez. İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne, kadından yana, çocuktan yana, doğadan yana tavır koyan, laik demokratik ve sosyal hukuk devletinden yana Çağdaş Avukatlar Grubu, İzmir Barosu’nun eksiksiz tüm kurullarında yer almayı başardı” ifadelerini kullandı.