İzmir Büyükşehir İnciraltı'ndaki kaçak iskeleler için harekete geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Balçova İnciraltı sahilinde, deniz içinde ve kenarında izinsiz yapılan iskeleler, baraka ve kulübelerin yıkımı için harekete geçti. Ticari amaçla kullanılan ve çevre kirliliği ile beraber gıda güvenliği konusunda da şikayetlere sebep olan 15 kaçak yapı, ekiplerin müdahalesi ile sökülüyor.  

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 16:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Balçova İnciraltı sahilinde bulunan, uyarı ve ihtarlara rağmen kaldırılmayan, deniz içinde izinsiz yapılan iskele, ticari amaçlı baraka, kulübe ve benzeri yapılar için adım attı.  3621 Sayılı Kıyı Kanunu ile 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na muhalefetten işlem yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkım için karar aldı. Bazıları deniz içine, bazıları ise yüzer vasfını yitiren tekneler üzerine konulan yapıların, Büyükşehir ekiplerince kaldırılmasına yönelik çalışmalar için harekete geçildi.

Kaldırılmayan izinsiz yapıları kaldırıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre ve İmar Zabıtası Şube Müdürü Fuat Dönmez, çevre ve görüntü kirliliği yapan, gıda satışı yapıldığı için hijyen sorunu da oluşturan ahşap baraka, iskele, kulübe gibi izinsiz yapıları kaldırma konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Dönmez; “Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile CİMER’e de halkımızdan bu yönde şikayetler geliyordu. Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bu izinsiz yapıların kaldırılması için duyuruları yaptık. Kaldırılması için belirli bir süre verdik. Bu sürenin sonunda da kaldırılmayan izinsiz yapıları kaldırıyoruz. Yarın çalışmalarımız tamamlanacak ve alanı temizleyeceğiz” diye konuştu. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğinin olduğu çalışmada, kepçeler yapıları yıktı ve denizden çıkardı. Ekipler tarafından toplanan atıklar belediyece imha edilecek.