İzmir Çocuk Meclisi'nde yeni dönem kayıtları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir Çocuk Meclisi’nin yeni dönem kayıtları başladı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 10:14

Çocuk dostu kent olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, İzmir Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başladı.

Çocuk dostu kent İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuk dostu kent olma hedefiyle kentte yaşayan çocukları doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen hizmetler üretirken, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi temel ilkeleri doğrultusunda kapsayıcı ve eşitlikçi olmayı, çocuğun iyi olma halini ve üstün yararını gözetmeyi, çocukların düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri ortamlar yaratmayı ana hedeflerinden biri olarak benimsiyor. Büyükşehir bu amaçla hayata geçirilen İzmir Çocuk Meclisi, İzmir’de yaşayan çocukları yerel yönetim mekanizmalarına dâhil ederek etkin özneler konumuna taşıyor.

İzmir Çocuk Meclisi nasıl çalışıyor?

İzmir Çocuk Meclisi’nde çalışmaları komisyonlara ayrılarak yürütülüyor. Ayrımcılık, farklılıklara saygı, toplumsal cinsiyet, ulaşım, kent mobilyaları, parklar, kültür-sanat, boş zaman değerlendirme, alternatif eğitsel faaliyetler, spor, iklim krizi, atık yönetimi, hayvan hakları, bilgi ve teknoloji, dijital vatandaşlık, sosyal medya kullanımı gibi alt başlıklarla fikir üreterek çalışma yapan çocuklar İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile bir araya da geliyorlar. Meclis toplantılarına katılan İzmir Çocuk Meclisi’nde alınan karar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletiliyor.

İzmir Çocuk Meclisi Başvuruları ne zaman başlıyor?

4-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İzmir Çocuk Meclisi başvuruları online olarak yapılabiliyor. “https://www.izmir.bel.tr/” ve “https://www.bizizmir.com/” internet sitelerinde yer alan başvuru formunu doldurarak başvuru yapılabiliyor. Aynı zamanda kentin çeşitli noktalarında yer alan duyuru afişlerindeki QR kodu okutarak başvuru sitesine ulaşılabilir. İnternet erişimi olmayan çocuklar İzmir’in çeşitli noktalarında faaliyet gösteren İzmir Çocuk Merkezlerinden başvuru formuna erişebilir.