İzmir’de 3 büyük fuar bugün ziyaretçilerine kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın ev sahipliğinde düzenlenen Fashion Prime 7’nci Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, Fashion Tech 3’üncü Hazır Giyim Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Baskı Teknolojileri Fuarı ve Fashion Home Ev Tekstili Fuarı bugün kapılarını açtı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 12:14

Fashion Prime 7’nci Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, Fashion Tech 3’üncü Hazır Giyim Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Baskı Teknolojileri Fuarı ve Fashion Home Ev Tekstili Fuarı bugün İzmir’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. 9-12 Ekim tarihleri arasında katılımcılarını ağırlayacak olan bu fuar, tekstil sektörünün temsilcilerini bir araya getirerek hazır giyim konfeksiyonu, tekstil makineleri ve baskı teknolojileri gibi yenilikçi ürünlerin tanıtımına olanak sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret Anonim Şirketi’nin (İZFAŞ) ev sahipliğinde düzenlenen bu fuar, sektörün gelişimine katkı sağlayarak yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve teknolojik yeniliklerin keşfedilmesine de olanak tanıyacak.

TUGAY: FİRMALARIMIZIN ULUSLARARASI ARENADA REKABET GÜCÜNÜ YUKARIYA TAŞIYACAK

Fuarların açılışında konuşma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Fuar İzmir'in önemli günlerinden birinde burada 3 fuarın birden açılışını gerçekleştiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yaptığımız İZFAŞ ve İZGİ Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Fashion Prime, Fashion Tech ve ilk kez gerçekleştirdiğimiz Fashion Home İzmir fuarlarının tekstil sektöründe yeni bir dönemi başlatacağına, önemli buluşmaların merkezi olacağına inanarak bu açılışı gerçekleştiriyoruz.  Buradaki buluşmalar üretimden ihracata, istihdamdan teknolojik gelişmelere kadar birçok alanda katkı sağlayacak. Yerel firmalarımızın dünya pazarındaki payını artırarak uluslararası arenada rekabet gücümüzü daha da yukarıya taşıyacak. Bu fuarların tekstil ve moda sektörüne yeni bir soluk getireceğine yeni iş birliklerinin ve ticari başarıların temellerini atacağına yürekten inanıyorum. İzmir'i bir kez daha bu büyük organizasyonlarla başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. İzmir Türkiye'nin ticari ve sanayi gücünün simgesi olarak gelecekte de bu alandaki öncülüğünü sürdürecek. Tekstil ve moda sektöründe inovasyonun, sürdürülebilirliğin ve dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu 3 temel prensibi her zaman desteklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

TUGAY: 3 FUARIN BİRLİKTELİĞİ BÜYÜK FIRSATLAR SUNACAK

Fuarın sürdürülebilir üretim modellerini yaygınlaştırarak ve inovatif çözümlerle sektörü geleceğe hazırlayacağını vurgulayan Dr. Tugay, “Bugün açılışını yaptığımız bu fuarlar tekstil sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırarak sürdürülebilir üretim modellerini yaygınlaştıracak ve inovatif çözümlerle sektörü geleceğe hazırlayacak. 3 fuarın birlikteliği katılımcı ve ziyaretçilere de büyük fırsatlar sunacak. Hazır giyim ve konfeksiyon üreticilerinin kumaştan aksesuara, makine teknolojilerinden yazılımlara, ev tekstilinden ipliğe kadar aradığı her şeyi bulabileceği bu 3 fuar, aynı zamanda sektörün bir araya geldiği en büyük entegre buluşmalardan biri olacak. Fuarların tekstil sektörüne yönelik hizmet veren firmalarımızın uluslararası pazarlara açılmasına ve ihracatlarını artırmalarına olanak tanımasını temenni ediyorum. Ege Bölgesi tekstil sektörünün önce bölgesi. Şehrimiz İzmir'de fuarcılık alanında ideal bir şehir. Bu şehir tarihi boyunca ticaretin sanayinin ve yeniliklerin öncüsü olmuştur. Böylesine önemli bir sektörde kendi içinde kategorileri ayrılmış tekstil sektörünün tüm bileşenlerini kapsayan 3 fuarı aynı anda düzenlemekte İzmir için elbette gurur verici olmuştur. Bu vesileyle fuarların düzenlenmesine emeği geçen tüm paydaşlarımıza, katılımcı firmalarımıza, Ticaret Bakanlığımıza, sektör derneklerimize ve odalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Fashion Home Ev Tekstili Fuarı’na büyük bir katılım sağlayan Denizlili firmalarımıza, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ve katkıda bulunan tüm Denizlili kuruluşlarımıza da özel olarak teşekkür ediyorum. Fuarın sektörümüze, İzmir'imize ve ülkemize iyilikler, hayırlar getirmesini diliyorum” diye aktardı.

ÇAVUŞOĞLU: FUARLAR SAYESİNDE DENİZLİ’NİN VİZYONUNUN GELİŞECEĞİNİ İNANCIMIZ TAM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Çavuşoğlu “Denizli deyince tekstil ve ev tekstili konusunda gerçekten yol kat etmiş geleceğe yön verme noktasında büyük bir süreci tamamlamış bir şehrin belediye başkanı olarak buradayım. Bu anlamda önümüzdeki süreçte bu birliktelik ve iş birlikleri ile fuarlar sayesinde artık Denizli’nin bu anlamdaki vizyonunun daha da gelişeceğini inancımız tam. Denizli sanayicisi kendi ayakları üzerinde durabilen ve öğütebilen bir şehir. Bugün bu fuarı seyrettiğimizde de Denizlili dostlarımızın da olduğunu görüyoruz. Umut ediyorum bu fuar Denizli, İzmir ve ülkemiz açısından keyiflere vesile olur” sözlerine yer verdi.