İzmir’de berber ve kuaförler hangi günlerde kapalı olacak?

Ankara ve İstanbul’da bakanlık tarafından verilen kararla berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Peki İzmir için ne karar verildi? Detaylar haberimzde...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 13:15

Ticaret Bakanlığı; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın belirli bir gününde kapalı olmasına karar verdi. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren uygulamayla valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere, idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte berber, kuaför ve güzellik salonlarının Ankara ve İstanbul’da Pazar günü çalışmaması kararı alındı ancak İzmir’e ile ilgili açıklama yapılmadı.

Konu ile ilgili İzmir Valiliği ile görüştüklerini dile getiren İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, şunları söyledi: "Bu konu 3 yıldır gündemde olan fakat ertelenen bir konuydu. Çünkü geniş çaplı ve iyi altyapı üzerine kurulması gerekiyor. Denetleyicilerin, cezaların ve eşit kazançların masaya yatırılıp adil bir şekilde dağıtılması lazım. O yüzden görüşmelerimiz uzun sürüyor. Vali yardımcımızla geçtiğimiz günlerde görüştük. Görüşmenin ardından Valimizle görüşmek için randevu aldık. Kısa sürede kendisiyle görüşüp bir karara bağlayacağız. Şu an için ortada net bir şey yok."

UYMAYANLARA İDARİ YAPTIRIM 

Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

"Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır. Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yatırım uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.