İzmir’de bugün hava nasıl olacak? 04 Ekim İzmir günlük hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahminlerini duyurdu. Yeni haftanın bugünü için İzmir'de hava nasıl şekillenecek? Yağmur yağacak mı yoksa güneşli bir gün mü bizi bekliyor olacak? Sıcaklıklar yükselecek mi yoksa mevcut seviyelerde mi kalacak? İşte, İzmir'in bugünkü hava durumu tahmini...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 08:45

İzmir'de yaşayanlar, bugünkü hava koşullarına uygun olarak dışarı çıkarken güneşten korunmaya özen göstermeli ve nemin etkilerini dikkate almalı. Güncel hava durumu bilgilerine erişmek için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi kanallarını takip etmekte fayda var. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel verilerine göre, İzmir'de bugün hava nasıl olacak?

Saat 06.00 ile 09.00 saatleri arasında İzmir'de açık hava etkili olacak. Hava sıcaklığı 23 derece olmakla birlikte hissedilen sıcaklık da 23 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 57 olacak. Rüzgar güneydoğu yönünden esecek.

Saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında İzmir'de açık hava etkili olacak. Hava sıcaklığı 27 derece olmakla birlikte hissedilen sıcaklık da 27 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 43 olacak. Rüzgar güneydoğu yönünden esecek.

12.00 ile 15.00 saatleri arasında açık hava görünecek olup, hava sıcaklığı 31 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise 31 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 32 olacak. Rüzgar güneybatı yönünden esecek.

Saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında açık hava görünecek olup, hava sıcaklığı 29 dereceye düşecek. Hissedilen sıcaklık da 30 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 51 olacak. Rüzgar güneybatı yönünden esecek.

Saat 18.00 ile 21.00’da ise hava sıcaklığı 24 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise 24 derece olacak. Akşam saatlerinde nem oranı yüzde 64 olarak kaydedilecek. Rüzgar güney yönünden esecek.

Gece saatlerinde ise saat 21.00 ile 24.00 arasında hava sıcaklığı 21 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise 21 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 84 olarak kaydedilecek. Rüzgar güneydoğu yönünden esecek.

SONBAHAR NEDİR? 

23 eylülde başlayıp 21 aralıkta biten ve yazla-kış arasındaki mevsim sonbahardır. Bu mevsimde havalar yavaş yavaş soğumaya, ağaçlar yapraklarını dökmeye, bitkiler ve hayvanlar kışa hazırlık yapmaya başlar. Sonbahar, kış ayının habercisidir. Ülkemizde sonbahar bazı illere daha erken bazı illere daha geç gelir. Ege Bölgesi’nde sonbahar genellikle normalden daha kısa yaşanır.

SONBAHAR HASTA EDER Mİ?

Güneşin insana mutluluk ve huzur verdiği daha önce çokça kez denemelerle tespit edilmiştir. Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar soğumaya başladığı için kişilerde depresif bir ruh hali ortaya çıkabilir. Böylece son baharın gelişiyle birlikte kişilerde; halsizlik, uykusuzluk, yorgunluk gibi şikayetler görülebilir. Bu belirtileri gördüğünüzde bunun bir hastalık değil mevsim değişimi belirtisi olduğunu unutmayın.

YAĞMUR NEDİR?

Yağmur, bulutlardan yeryüzüne su formunda dökülür. Hava kütlelerinin içinde yer alan su buharı yani nemin su taneciklerine dönüşmesiyle oluşur. Hava kütlelerinin içinde yer alan nem, yüzde 100'ü geçtiği anda su buharı yağmur olarak bize gelir. Sonbahar, yağmurlu havaların sık sık yaşandığı bir mevsimdir.

ŞEMSİYE NEDİR? NE İŞE YARAR?

Şemsiye, esnek tellere bir sapın üzerinde gerilmiş, kullanan kişinin kontrolüyle açılıp kapanabilen, genellikle yağmur, bazen ise güneşten korunmak için kullanılan bir eşyadır. Su geçirmez kumaştan yapılan şemsiye taşınabilir. Büyük ve uzun şemsiyeler olduğu gibi küçük, katlanabilen ve çantaya sığan şemsiyeler de vardır.  İlk şemsiye kullanımına Mezopotamya'da rastlanmıştır. Antik Mısır'da da koruyucu bir niteliği olduğuna inanılan şemsiyeler, Roma kültürüne de Mısır'dan geçmiştir.