İzmir’de Cumhuriyet ruhuna yakışır konser

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Korosu’nun Konak Atatürk Meydanı’nda konser verdi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 12:00

İzmir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu devam ediyor. Kutlamalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Korosu’nun Konak Atatürk Meydanı’nda verdi. Coşkulu anlara sahne olan kutlamalarda Marşlar ve Cumhuriyet temalı şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

Atatürk Meydanı’nda konser

Büyükşehir’in Cumhuriyet Her Yerde” programı kapsamında düzenlenen etkinlikler aralıksız devam ederken, Konak Atatürk Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Korosu’nun verdiği konser büyük ilgi gördü konsere İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ve yurttaşlar katıldı.

“Cumhuriyet hepimizi özgür kıldı”

Konuşmasına Başkan Tugay’ın selamını getirdiğini belirterek başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, “Cumhuriyet’i düşündüğüm zaman iki kavram geliyor aklıma. Bunlardan bir tanesi özgürlük, bir tanesi de anlam. Cumhuriyetimiz hepimizi özgür kıldı. Bu dünyada kendisini anlamlı bulan bireyler haline getirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün çok önemli bir sözü var, ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’ diyor. Sanat özgür olmak zorundadır. Özgür olmayan bir sanatın var olma şansı da yok. İkincisi anlam demiştim. Hepimiz bu dünyada anlamlı insanlar, anlamlı canlılar olmak isteriz. Bu neresinden bakılırsa bakılsın yaşam için en önemli etkenlerden bir tanesi. Kendimizi anlamlı bulduğumuz sürece yaşadığımızı anlarız. İşte bu özgürlüğü ve anlamı bize olabildiğince sağlayan şeydir Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.