İzmir’de ekmek için harekete geçildi

İzmir'de fırınlar ve unlu mamüllere eş zamanlı fiyat ve gramaj denetimi yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:56

İzmir’de ekmekte fiyat şikayetleri üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı İzmir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kentteki fırınlar ve unlu mamuller üreten iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Ekmekle ilgili resmi olarak belirlenen fiyat tarifesinin üzerinde satış yapıldığına yönelik şikayetler alan Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde eş zamanlı olarak fırınlar ve unlu mamuller üreten iş yerlerini denetlemeye başladı.

İzmir’in farklı noktalarındaki iş yerlerinde denetim gerçekleştiren İzmir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, numune ekmekler seçerek gramajlarını tarttı.

AĞIR CEZA KESİLECEK

Ticaret Bakanlığı ekipleri, tarifenin üzerinde satış yapan işletmeleri bakanlığın HFA mobil uygulaması üzerinden şikayet edilebileceğini söyledi.

İzmir’de 200 gram ekmeği 10 TL ve üzerinde sattığı tespit edilen işletmeler hakkında, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine aykırılıktan tutanak tutulacağı belirtildi. Bakanlık Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna sunulan işletmelerin her birine, 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen idari para cezaları uygulayacak.