İzmir'de Erasmus Days etkinliği: geleceğin eğitimine yön veren atölyeler ve teknoloji şöleni!

İzmir’de Erasmus Days etkinliği ile öğretmenler ve öğrenciler bir araya geliyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Erasmus Days etkinliğinde eğitimde dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik temaları öne çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 16:46

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 14 Ekim Pazartesi günü Alsancak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Uygulama Oteli Agora Bahçesi’nde düzenlenecek olan etkinlikte Avrupa çapında eğitim, gençlik ve iş birliği projelerini tanıtmayı hedefleniyor. Saat 09.30’da başlayacak, 13.30’a kadar sürecek etkinliğe yaklaşık bin kişinin katılımı bekleniyor.

Geleceğin eğitim trendlerine yönelik atölyeler

Etkinliğe, Okul Eğitimi Akreditasyonu, Mesleki Eğitim Akreditasyonu ve Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu konsorsiyum üyeleri katılacağı etkinlikte gün boyunca, “Robotik Kodlama, Yapay Zeka, Artırılmış Gerçeklik, Animasyon, Web 3.0 Araçları, El Sanatları, Web Tabanlı Eğitim Araçları, Akıllı Devreler” gibi yenilikçi teknolojiler ve geleceğin eğitim trendlerine yönelik çeşitli atölyeler gerçekleştirilecek.

AB fırsatları ve EURODESK

Sürdürülebilirlik temalı atölyelerle çevre bilincinin artırılması hedeflenirken öğrenciler ve öğretmenler için eğitici yarışmalar düzenlenecek. Gençler için AB fırsatları ve EURODESK hizmetleri tanıtılacak. Gençler Erasmus+ projeleri hakkında kapsamlı bilgilere erişme fırsatı bulacak. Etkinlik kapsamında konserler de düzenlenecek.

Eğitimde dijital dönüşüm ve kültürel iş birliği konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan bu etkinlik, İzmir’deki öğretmenler, öğrenciler ve eğitim dünyasının paydaşları için eşsiz bir öğrenme ve paylaşma fırsatı sunacak etkinlikte eğitimde dijital dönüşüm ve kültürel iş birliği konularında farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Gençlerin ufkunu genişletecek ve çağa örnek olacak gelişmeleri üretecek donanımın elde edilmesi için bu çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi “Öğrencilerimizin sesini, sözünü, rüyasını, hikâyesini sınırlarımızın çok daha ötesine taşıyacak, ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandıracak her türlü faaliyet ve çalışmayı canı gönülden destekliyoruz” diye konuştu