İzmir'de Gameathon İzmir Projesi hayata geçirildi

Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ve Öğrenme Tasarımları ortaklığında Gameathon İzmir Projesi hayata geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 14:31

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ile Öğrenme Tasarımları ortaklığında gerçekleştirilen Gameathon İzmir Projesi, önemli bir başarıya imza attı. Proje, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü, Çaykur, Kızılay Bornova Şubesi ve GDZ Elektrik Dağıtım’ın paydaşlığında hayata geçirildi.

Gençlerin sosyal etkileşimleri artırıldı

Etkinliğin birinci gününde düzenlenen "Oyun ve Öğrenme Maratonu" kapsamında, gençler farklı atölyelerde bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Atölyeler arasında "Doğa Dostu Kariyer Haritası Oluşturma," "Mindfulness ile Zihinsel Esneklik," "Afet Yönetimi," "Duygusal Dayanıklılık," "Sosyal Girişimcilik" ve daha birçok konu yer aldı. Ayrıca, bahçe alanında düzenlenen oyunlarla gençlerin sosyal etkileşimleri artırıldı.

Projenin ikinci günü, Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu’nda "Çocuk Hakları Sek Sek" oyunu oynandı. Bu etkinlikte, öğrencilere sahip oldukları haklar hakkında bilgi verildi.

Toplamda 30 gönüllü, etkinliklerin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkıda bulundu. İki gün süren etkinlikler sonunda, 1023 öğrenciye ulaşılarak büyük bir başarı elde edildi.