İzmir'de okulda kaza: Çocuklar son anda kurtuldu

İzmir Narlıdere'de otomobilin okulun bahçe kapısını kırarak içeri girmesi sonucu meydana gelen kazada veliler ve çocuklar son anda kurtuldu

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 19:37

Kaza, geçtiğimiz cuma günü saat 17.30 sıralarında Çatalkaya Mahallesi’ndeki özel okulda gerçekleşti. Park halindeki 35 N 9304 plakalı araç, sürücüsü tarafından bırakılan el freni nedeniyle hareket ederek okul bahçesine girdi. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı; görüntülerde çocukların ve velilerin koşarak kaçtığı anlar yer aldı.

Kısa zaman önce bir kaza daha

Bu okulda, daha önce de bir kaza yaşanmıştı. 1 Ekim'de bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu okul bahçe kapısını kırarak içeri girmiş ve bu sırada 6 yaşındaki bir öğrenci ile iki veli yaralanmıştı. Olay sonrasında yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilmişti.

Kaza sonrası bahçe kapısı ve duvar, okul görevlileri tarafından onarıldı.

Trafik kazası nasıl önlenir? Kesinlikle alkollü araç kullanmayınız Aracınıza bindiğinizde emniyet kemerinizi mutlaka takınız. Trafikte seyir halinde trafik uyarı levhalarına ve işaretçilere uyunuz. Seyir halinde olduğunuz yolun hız limitlerini aşmayınız. Gece yolculuğuna çıkmadan önce far ayarlarınızı kontrol ettiriniz. Aracınızın bakım, onarım ve periyodik muayenelerini zamanında yaptırınız. Trafikte araç takip mesafesine uyunuz. Karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini veya üst ve alt geçitleri kullanmaya özen gösteriniz. Uykusuz araç kullanmayınız.