İzmir'de örnek proje hayata geçirildi: Pamukta hasat zamanı

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Torbalı İlçesinde 15 üreticiye 3 bin dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları desteği verdi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 15:04

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, pamukta İyi Tarım Uygulamaları'nı yaygınlaştırmak amacıyla örnek bir projeyi hayata geçirdi. Torbalı ilçesinde 15 üreticiye 3 bin dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları desteği verildi. Şimdi, desteklenen tarlalardaki pamukların hasat zamanı geldi.

Tarımın İyisi Pamuğun Kalitelisi

Hasadı yerinde inceleyen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün İzmir'de bu yıl 5 projeye destek verdiğini belirterek, “Tarımın İyisi, Pamuğun Kalitelisi, bu projelerden biri. Proje ortaklarımız olan Tariş ve İyi Tarım Uygulamaları Derneği ile birlikte, üreticilerimizin öncelikle toprak ve su analizlerini yaptık. Bu analiz sonuçlarına uygun olarak sulama ve bitki besleme işlemleri için yönlendirmelerde bulunduk. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği, yetiştiricilik ve bitki hastalık-zararlıları konularında eğitimler vererek, tohumdan hasada kadar ürünlerin sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yetişebilmesi için süreci takip ettik” dedi.

Sertifikasyon kuruluşunun, yetiştirme süreci boyunca tüm kontrolleri gerçekleştirdiğini ifade eden Şahin, danışmanlık, analiz masrafları ve sertifikasyon bedelinin tamamen proje ile karşılandığını belirtti.

İyi Tarım Uygulamaları'nın sürdürülebilir bir tarım modeli sunduğunu vurgulayan Tariş Pamuk Birliği Genel Müdür Vekili İsmail Peker, “Sahada mühendislerimizle birlikte üreticilere süreç boyunca destek verdik. İyi Tarım Uygulamaları'nın yaygınlaşmasını ve benzer projelerin diğer bölgelerde de uygulanarak kapsamının genişletilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.