İzmir haber: Aliağa Limanı'ndaki rüşvet operasyonunda 23 tutuklama

İzmir Aliağa Liman Başkanlığında "rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının işlendiği tespit edilmesi ile İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 22:02

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aliağa Mali Suçlar Büro Amirliği tarafından yürütülen “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” soruşturması çerçevesinde Aliağa Liman Başkanlığında görevli memurlar ile gemi acentesi şirketleri çalışanları arasında; Aliağa ilçesinde bulunan limanlara gelen gemilerin geliş-gidiş zamanlarının belirtilen saatlerde olmaması, gemi personelinin mesleki yeterlilik seviyelerini gösteren belgelerin olmaması, gemilerin getirmiş olduğu konteynır sayılarındaki tutarsızlıklar vb. konulara cezai işlem uygulamak yerine bahse konu fiillere göz yumulması karşılığında hesaptan ve elden para alış verişi olduğu belirlendi. Bu çerçevede “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının işlendiği belirlenmesi ile söz konusu hususlar MASAK verileri, gerçekleşen fiziki ve teknik takip çalışmaları ile kamera görüntüleri ile delillendirildi.

Toplam gözaltı sayısı 33

Dosya çerçevesinde belirlenen toplam 61 hedef şahıstan 6’sı kamu görevlisi olmak üzere 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 22 Ekim'de saat 07.00’da İzmir merkezli toplam 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Şahısların tamamı gözaltına alınırken, tespit edilen adreslerde gerçekleşen aramada şüphelilerin dijital materyallerine el konuldu. Şüphelilerin gözaltında kaldıkları süre zarfında alınan ifadelerinden hareketle 1 şüpheli şahıs daha yakalanarak gözaltına alınırken toplam gözaltı sayısı 33 oldu. Rüşvet suçuna konu meblağın yaklaşık 3.5 milyon TL civarında olduğu değerlendiriliyor.

33 şüpheliden 23'üne tutuklama

Emniyetteki işlemlerinden sonra, Aliağa Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edilen 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı, şüphelilerden 9'u adli kontrol şartıyla, 1'i de mahkemeden serbest kaldı.