İzmir haber: Eşini öldüren sanığın cezası belli oldu

İzmir'in Bornova ilçesinde boşanma davası açan ve uzaklaştırma kararı aldıran eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i iş yerinde tabancayla öldüren Kaffar Yeğin hakkında karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 16:54

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yeğin, müştekiler ve taraf avukatları katılırken, mahkeme başkanı, sanığın daha önce Almanya'da işlediği suça ilişkin belgenin geldiğini belirtti.

Sanık ceza ilamına göre; Almanya'da birlikte yaşadığı sevgilisini baltayla kafasına vurmak suretiyle ağır yaraladığı, kadının çocuğunun araya girmesiyle olay yerinden kaçtığı ve teslim olduktan sonra 7 yıl 6 ay hapis yatıp denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest kaldığı ve daha sonra 2021 yılında Türkiye'ye geldiği kaydedildi.

Cinayeti bilinçli işlemediğini ve kaza olduğunu savunan Yeğin, bir plan yapmadığını, olay günü alkollü olduğunu, maktul Hülya Şellavcı Yeğin'in biber gazı gösterince paniklediğini iddia etti.

Cumhuriyet savcısı, sanığın "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme", "gece vakti silahla iş yerinde yağma" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından cezalandırılmasını ve Almanya'daki eski suçu göz önünde bulundurularak tekerrür hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkeme başkanı, duruşmaya verdiği aranın ardından kararı açıklayıp, "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına verdiklerini, "gece vakti silahla iş yerinde yağma" suçunu mahkemenin hırsızlık olarak değerlendirdiğini ve üst sınırdan 8 yıl hapis cezası verdiğini açıkladı.

Ayrıca, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından ise dosyanın ayrıldığını aktaran mahkeme başkanı, hiçbir indirim uygulanmadığına dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Hülya Şellavcı Yeğin (51) 22 Ekim 2022'de, uzaklaştırma kararı aldırdığı boşanma aşamasındaki eşi Kaffar Yeğin tarafından Bornova ilçesinde çalıştığı iş yerinde tabancayla öldürdü ve şahıs, 8 Kasım'da Konak'taki bir eve düzenlenen operasyonda yakalandı.

Kaffar Yeğin hakkında "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme", "gece vakti silahla iş yerinde yağma" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık hakkında, cinayet öncesinde yine eşine karşı işlediği "kasten yaralama", "tehdit", "ısrarlı takip" ve "hakaret" suçlarından toplam 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi, verilen 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasını hukuka uygun bularak istinaf başvurularını reddetti.