İzmir haber: Eski karısını silahla yaralamıştı! Sanığın yargılanmasına devam edildi

Çiğli’de, boşandığı eşini silahla yaralayan ve hakkında eski eşine karşı kasten öldürmeye teşebbüs ettiği dava da yargılama sürecinde yeni gelişme…

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:13

İzmir’in Çiğli ilçesinde boşandığı eşini silahla yaralayan ve hakkında eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi. Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık F.B., mağdur Aysel Aydemir, taraf avukatlar ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, konuyla ilgili Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen akıl sağlığının mevcut olduğunu belirten raporu inceledi. Sanığın avukatı, bu raporu kabul etmediklerini belirterek İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alma talebinde bulundu, ancak bu talep reddedildi. Aysel Aydemir, olayın yaşandığı gün, sanığın kendisini öldürmeye niyetli olduğunu ifade ederek, psikolojik durumunun bozulduğunu belirtti

Savcı, mütalaasında eski eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçunun ağırlaştırılmış ceza ile değerlendirilmesini ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan da cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaa sonrası söz verilen sanık F.B. pişman olduğunu dile getirerek, "Öldürmek istesem öldürürdüm. Silah kullanmayı iyi biliyorum." İfadelerini kullandı.

Duruşma, sanık vekilinin savunması için süre istemesi nedeniyle ertelendi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde 19 Haziran'da işe gitmek için evden çıkan Aysel Aydemir, 5 yıl önce ayrıldığı ve koruma tedbiri kararı aldırdığı eski eşi F.B. tarafından silahla yaralanmış, yakalanan F.B. tutuklanmıştı.