İzmir haber: İzmir'de sendika temsilcisi, müdür odasında balyozla masayı parçaladı

İzmir'in Çiğli ilçesinde, sendika temsilcisi Oğuzhan Alkan, gergin bir ortamda müdür odasına balyozla girerek masayı parçaladı ve odayı savaş alanına çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:57

Çiğli'deki ESHOT Garaj Müdürlüğü'nde, sendika temsilci seçimleri öncesinde yaşanan bir gerginlik nedeniyle Alkan, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Karşıyaka Garajı Temsilcisi olarak sinirlerine hakim olamayarak balyozla müdür odasına girdi. Olay sırasında Alkan, makam odasındaki masayı parçaladı. Diğer çalışanlar, Alkan'ı sakinleştirmeye çalıştı ve sonunda balyoz onun elinden alındı. Olayın ardından Oğuzhan Alkan hakkında soruşturma açıldığı ve bu olay nedeniyle temsilci adayı olarak gösterilmediği öğrenildi.

ESHOT'tan açıklama

ESHOT Genel Müdürlüğü Çiğli Ataşehir Garajı’nda meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaparak, konuya ilişkin soruşturma kapsamında söz konusu personelin iş akdine son verildiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:   “İdaremize bağlı Çiğli Ataşehir Garajı’nda, 18 Eylül 2024 tarihinde yaşanan olayda, idaremizde sendika işyeri temsilcisi olarak görev yapan O.A. “taleplerinin dikkate alınmadığı” iddiasıyla idari kontrolör odasındaki masaya balyozla zarar vermiştir. Aynı gün hakkında tutanak düzenlenerek işlem başlatılan personelin iş akdine son verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”