İzmir haber: Ödemiş'teki kadın cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 20:14

Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Vedat Emekdar, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Emekdar yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmeyerek, "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Olay gününe kadar eşim Vasfiye'ye bir kez bile tokat vurmadım ama olay günü kendimi hiçbir zaman böyle kötü hissetmedim, sinir sistemlerim bozuldu. Olay kesinlikle tasarlayarak bir cinayet değildir." şeklinde konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığa "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi. Hakim, cezada indirim uygulamazken ölldürülen kadının yakınları kararı alkışladı.

Öldürülen kadının yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde açıklama yaparak kararın emsal teşkil etmesini istediklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Ödemiş ilçesinde 26 Şubat 2022 tarihinde polis ve sağlık ekipleri ihbar üzerine çiftin Süleyman Demirel Mahallesi'nde ikamet ettiği eve gitmiş, Vasfiye Emekdar'ın bıçaklanarak yaşamını yitirdiğini, eşi Vedat Emekdar'ın bıçakla intihara teşebbüs ettiğini aktarmıştı.

Gözaltına alınan Vedat Emekdar, emniyetteki işlemlerinden sonra sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklanmıştı.