İzmir haber: Polisi kaputta sürükleyen sürücü tutuklandı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "dur" ihtarına uymayan ve kendisini durdurmaya çalışan polisi otomobilinin kaputunun üzerinde sürükleyen sürücü, gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:43

Olay, 16 Ekim akşamı saat 22.30 sıralarında Umurbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşti. Trafik uygulaması yapan polis ekipleri, 35 AJ 5702 plakalı otomobilin sürücüsü O.A.'ya "dur" ihtarında bulundu. Ancak sürücü, uyarıya aldırış etmeyerek kaçmaya çalıştı. Bu sırada bir polis memuru, aracın önüne geçerek otomobili durdurmak istedi. O.A., polis memuruna çarparak aracını üzerinden geçirdi. Çarpmanın etkisiyle polis memuru Recep Ersoy, aracın motor kaputuna tutunmak zorunda kaldı. O.A., tek eliyle kaputta tutunan polis memurunun diğer elinin cama vurarak aracı durdurmasını sağlamaya çalıştığını fark etmeden yaklaşık 3 kilometre boyunca sürmeye devam etti.

Polis memuru ayakta tedavi edildi

Sokaktaki güvenlik kameralarına yansıyan bu film gibi olayda, otomobil takviye ekipler tarafından önü kesilerek durduruldu. Görüntülerde, başka bir polis memurunun da koşarak aracı durdurmaya çalıştığı görüldü. Elinden yaralandığı öğrenilen polis memuru, sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Kaçmaya çalışan sürücü ise gözaltına alındı.

Mahkeme tarafından tutuklandı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaralanan polis memuruna geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 22.40 sıralarında İzmir Ödemiş Trafik Denetleme Büro Amirliğimize bağlı ekipler, O.A. adlı sürücüyü durdurdu. Şahıs evraklarını vermeye hazırlanırken ani bir manevra yaparak polis memurumuz Recep Ersoy’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle görevli personelimiz aracın kaputuna tutunarak yere düştü. Sürücü durmayarak, polis memurumuzla birlikte yaklaşık 3 km kaçmaya devam etti. Takviye ekipler sevk edilerek şahıs yakalandı ve gözaltına alındı. Polis memurumuz hastanede tedavi edildi. Şahıs adli makamlara sevk edilerek işlemlerine devam edildi. Yaralı polisimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kahraman polislerimiz ve jandarmamız, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için zor şartlar altında büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Canları pahasına görev yapan tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, ayaklarına taş değdirmesin."

Gözaltına alındıktan sonra emniyette sorgulanan O.A., işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.