İzmir’i havadan görmek ister misiniz?  

İzmir'de uçuş meraklıları Körfez'i havadan izlemenin keyfini çıkarıyor

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 11:36

İzmir'de, uçuş meraklıları için paramotor turları başladı. Konak, Alsancak ve Kordon'u kuş bakışı olarak görmenin bedeli ise 30 dakika için 3 bin 500 TL.

Paramotor ve yamaç paraşütü pilotu Metin Pehlivan, İzmir Körfezinde bir ilke imza atarak paramotor turu hizmeti vermeye başladı. Hava aracı paramotor ile Bayraklı sahilden turlar başlatan Pehlivan, İzmir semalarında uçmak isteyenlere hizmet veriyor.

30 DAKİKA 3 BİN 500 TL

Uçmak isteyenlere önce kısa bir eğitim veren ve ardından uçuşa hazırlayan Pehlivan, Bayraklı'dan havalanarak Konak, Alsancak ve Kordon'u havadan geziyor. İzmir semalarında uçmak isteyenler, İzmir Sportif Havacılık Kulübü'ne 3 bin 500 TL bağış karşılığı 30 dakika boyunca paramotorla uçuyor.  

İzmirlilerin turlara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Pehlivan, “Paramotor, çok basit, çok pratik bir hava aracı. Benzinle çalışıyor. Sadece içerisine özel bir yağ katıyoruz. Ortalama saatte 3-4 litre yakıyor. Sırtınızı alıp paraşütünüzü yukarıya getirdikten sonra, kısa bir koşuyla; düz alanlardan, deniz kıyısından, her yerden kalkış yapabiliyorsunuz. Kolaylıkla sökülüyor, demonte oluyor. Küçük bir çantanın içine sığıyor. Arabanıza kolaylıkla sığar ve evinizde yer kaplamaz. Evinizde küçük bir uçağınızın olduğunu düşünebileceğiniz bir hava aracı. Genelde öğrencilerimi uçuruyorum, eğitim veriyorum. 20-30 dakika havada kalıyoruz. Bayraklı sahilden kalkış yapıyoruz, Alsancak ve Kordon'a gidiyoruz. Alsancak Kordon'dan tekrar geri dönüp Bayraklı sahile iniş yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.