İzmir’in o barajlarında çanlar çalıyor: Bir baraj daha yüzde 20’in altında

Yaz mevsimini sıcak ve kurak geçiren İzmir’de barajlardaki su seviyesi düşmeye devam ediyor. İzmir’in en büyük barajı olan Tahtalı Barajı’nda su seviyesi İZSU verilerine göre yüzde 20’nin altına indi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 11:34

Muhabir-Berkay Erden / Barajlarındaki suyu sıcaklık ve kullanım nedeniyle her geçen gün daha da azaltan İzmir’de Tahtalı Barajında yüzde 20 doluluk oranının altına indi. İzmir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün(İZSU) paylaştığı baraj durum verilerine göre son 1 hafta içinde 1 milyon 767 bin metreküp su kaybeden Tahtalı Barajı’nın bugün yüzde 19,86 doluluk oranına sahip olduğu görüldü. İzmir’e su sağlayan 6 barajın toplamında ise kullanılabilir su hacmi bakımından doluluk oranı yüzde 21 seviyesine kadar indiği İZSU verilerinde izlendi.

Barajların çoğu yüzde 20’nin altında

İzmir’e su sağlayan 6 baraj içinde yarısından fazlası su ile dolu olan sadece Güzelhisar Barajı bulunurken; bu barajdaki su hacminin bugün yüzde 71,58 olarak ölçüldüğü İZSU tarafından belirtildi. En dolu ikinci baraj olan Balçova Barajında ise durum yüzde 36,62 iken; listedeki en büyük baraj olan Tahtalı Barajındaki doluluk oranı ise yüzde 19,86 olduğu bilgisi İZSU tarafından paylaşıldı. Doluluk oranı bakımında Ürkmez Barajı yüzde 19,07 ile dördüncü sırada yer alırken onu; yüzde 16,86 doluluk oranı ile Alaçatı Kutlu Aktaş Barajının izlediği İZSU’nun paylaştığı verilerde görüldü. Tartışmaların odağındaki Gördes Barajı ise 6 baraj içinde en az suya sahip olan baraj olarak verilere yansırken; İZSU tarafından bu barajın bugün yüzde 5,21 doluluk oranına sahip olduğu bilgisi aktarıldı.