İzmir Körfezi kongrede de gündem oldu: Bu koku 25 senelik CHP beceriksizliğinin kokusu!

Karabağlar 6. Olağan İlçe Kongresi’nde seçimin yanı sıra kongrede gündeme getirilen konular da dikkat çekti. AK Partili İnan, “Karabağlar’ın derinliklerine doğru bir koku geliyor. Bu koku 25 senelik ihanetin kokusudur” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 19:15

Karabağlar 6. Olağan İlçe Kongresi, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Ege Bölge Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan, MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve yüzlerce delegenin katıldığı kongrede, mevcut Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun yarışa rakipsiz başladı. Divan Kurulu Başkanlığına ise Ege Bölge Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan seçildi.

Seçimin yanı sıra kongrede yapılan konuşmalar da dikkat çekti. AK Partili Dağ ve İnan, İzmir Körfezi’ndeki kokuyu gündemlerine aldı. 

KAMERA ÖNÜNDE AYRI, KAMERA ARKASINDA AYRI KONUŞUYORLAR

İzmir’in derinleşen bir sorunu haline gelen körfezdeki kokuyu gündemine alan Dağ, şunları söyledi:

“Bizim vaatlerimizden biriydi körfez. Açık açık proje tanıtım toplantısında net bir şekilde söylediğimi hatırlıyorum. 6 ayda bu yapılabilir miydi? Çiğli Arıtma Tesisi'nde bile 700 bin metreküp arıtılacak su geliyor ve kapasitesi 600 bin metreküp. Biz oranın fazlasını tamamlamak istemiştik; ancak Soyer bitiremedi. Bunun için her gün 100 bin metreküp körfeze deşarj yapıyorsunuz. Atık su ile yağmur suyunu ayırmak için Dünya Bankası’ndan kredi çıkardık, bunların ihalesini bile yapamadınız. ‘Önce kirletmeyi durdurun’ dedim, CHP’liler rahatsız olmuş. Bize cahil demişler. Dar görüşlü demişler. Bunu milletimiz takdir eder. Esasında son dönemde körfezle ilgili yaşadığımız tartışmalar, yıllardır görev yapan milletvekilleri olarak hep yaşadığımız durumu ortaya koyuyor. Hizmet ettirilmeme süreci… Ben buradan bugünkü ve önceki dönemin CHP’li siyasetçilerini İzmirli hemşerilerimize şikayet ediyorum. İzmir’de temsil yetkisini verdiğiniz vekiller ve belediye başkanları, kamera önünde ayrı, kamera arkasında ayrı konuşmaktadırlar. Kamera önünde hep yaşadığımız şeyler. Elimi havaya kaldırıyorum, hadi bu ele boş kalmayalım deriz; ancak Büyükşehir Belediye Başkanı yurtdışına çıkar. Arkasından ‘ayıp ettik, görüşelim’ derler; gelinir, görüşülür. Sonra bilim kurulu raporu ortaya çıkınca bunu imzalamaktan imtina ederler. ‘İmzalarken aleyhlerine olacaksa şerh koyup imzalayalım’ gibi birtakım şeyler söylerler. Biz bunu konuşurken körfeze halen deşarj devam ediyor. Bilim kurulu raporunda madde madde bahsedilenlerde ilk olan bu. Biz bunu yıllardır yaşıyoruz.”

BAŞKAN SAYGILI’DAN TEŞKİLATA '4 S' TAVSİYESİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da teşkilata '4 S' modelinden bahsederek şu tavsiyeleri sundu:

“Sizlerden kesinkes istediğim bir şey var. Bu yeni dönemde teşkilatlarımız şu '4 S' kuralını benimsesinler. 'İlk S' SEVGİ. Birbirimizi Allah için seveceğiz. 'İkinci S' SAMİMİYET. Birbirimize samimi olacak, hesabı değil hasbi davranacağız. 'Üçüncü S' SABIR. Muvaffak olmak istiyorsak bileceğiz ki Allah sabredenlerle beraberdir. Çok çalışacağız. Sabırlı olacağız. 'Dördüncü S' SAYGI. Biz birbirimize saygı duymazsak kimse bize saygı duymaz. Birbirimizi saygıyla dinleyecek, saygıyla ağırlayacak ve saygıyla uğurlayacağız. Bir de 'beşinci S' olarak kalplerimizi şereflendiren secdeyi de ekledik mi İstiklâl Şairimiz Merhum Âkif’in dediği gibi: Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.”

BU KOKU İZMİR’E LAYIK GÖRDÜKLERİ BELEDİYECİLİK…

Aynı zamanda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı da olan İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da “İzmir Körfezi’nden Karabağlar’ın derinliklerine doğru bir koku geliyor. Bu koku 25 senelik CHP beceriksizliğinin kokusudur. Bu koku 25 senelik ihanetin kokusudur. Bu koku İzmir’e layık gördükleri belediyecilik anlayışının kokusudur. Bu koku riyakarlıklarının ve samimiyetsizliklerinin ve yalanlarının kokusudur” eleştirisinde bulundu. Öte yandan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’a da gönderme yapan İnan, “Karabağlar’ı tanımıyorlar. Buraya tayin ettikleri belediye başkanı bile bilmiyordu Karabağlar’ı. Bornova’dan aday adayıydı. Karabağlar’dan belediye başkanı oldu. Hala bilmiyor, tanımaya çalışıyor. 5 senede anca öğrenir. İş yapmaya vakti bile kalmayacak” sözlerine dikkat çekti.

ERDOĞAN’IN YÜKÜNÜ PAYLAŞACAĞIZ

Karabağlar İlçe Başkanı ve pilot ilçe kongresinde tek aday olarak yarışa katılan Hüseyin Uzun ise “15 Mart 2023'te ilçemize atandım ve bu süreçte Cumhur İttifakı ile seçime girdik. Cumhur İttifakı ortağımızla uyumlu çalışmalar yaptık. İki seçim geçirdik; Cumhurbaşkanlığı ve mahalli idareler seçimleri. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız ve Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, müthiş bir seçim kampanyası yürüttü. İzmir'i iyi salladık ama kazanamadık. Emeklerimize rağmen istediğimiz başarıyı elde edemedik. Yine de Cumhur İttifakı’na teşekkür ediyoruz. Bu kaybın üzüntüsünü yaşıyoruz ama bundan sonraki yerel ve genel seçimler için çok çalışacağız. Kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Dava arkadaşlarımızı ayırt etmeden kucaklamaya devam edeceğiz. AK Parti Karabağlar Teşkilatı olarak tek sözümüz var: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yükünü paylaşacağız. Geleceğin adı AK Parti'dir” mesajını verdi.