İzmir Marina’da tasarruf ettiren iş birliği

İzmir Marina’ya yanaşan teknelerin, iskele olmadan zincirle deniz tabanına sabitlenmesini sağlayan tonozların yerlerinin tespit edilmesi ve 73 olan mevcut kapasiteyi artırmaya yönelik tonoz planının çıkartılmasını özel firmalar yerine itfaiyede görevli dalgıçlar üstlendi. Böylece kurum yıllık yaklaşık 400 bin TL tasarruf etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 13:25

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZDENİZ, İzmir Marina’ya yanaşan teknelerin, iskele olmadan zincirle deniz tabanına sabitlenmesini sağlayan tonozların yerlerinin tespit edilmesi ve tonozların atılması işini artık özel firmalarla gerçekleştirmiyor. 73 tekne kapasiteli İzmir Marina’da, tonozların yerini İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma birimi dalgıçları tespit ediyor. Denizde 6 metre derine dalan balık adamlar, tonozları istenilen bölgelere koyuyor. Kurum bu şekilde, yıllık yaklaşık 400 bin TL tasarruf elde ediyor.

Kurum içerisindeki iş birliği sayesinde maliyet düşüyor

İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Işıkhan Güler, “Teknelerin bağlanması için deniz tabanındaki tonozlar, oldukça karmaşık şekilde konulmuş. İtfaiye ekipleri dalış yaparak bunların yerlerini belirliyor. Maksimum ve optimum tekneyi nasıl bağlarız diye bir planlama yapıyoruz. Buraya daha fazla tekne bağlamayı hedefliyoruz. Dolayısıyla tonozların yeri de önem kazanıyor” diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmanın, İZDENİZ’e önemli bir katkısının olduğunu aktaran Işıkhan Güler, “Bu çalışmayı dışarda bir firmaya yaptırdığımız zaman ciddi maliyetleri buluyordu. Ama kurum içerisindeki iş birliği sayesinde maliyet düşüyor, ayrıca belediye birimleri arasında ciddi bir koordinasyon sağlanıyor. O nedenle de çok önemli. Kendi öz kaynaklarımız ile bazı sorunları çözmek çok daha faydalı” dedi.

Halatların çekilmesi işlemini de yapıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma biriminde görevli Ömer Yıldırım, “Tonozların yeri değişecekse, mevcut kaldırma balonları ile yerden kaldırıp, nereye konulacaksa çekme işlemi ile tonozu olduğu yere bırakıyoruz veya tonoz ağırsa ve kaldırma balonu bunu kaldıramayacaksa, vinç yardımı ile kaldırıp, konulacak yere, su altındaki dalgıçların çalışmasıyla bırakıyoruz. Teknelerin bağlanması için üzerine halatların çekilmesi işlemini de yapıyoruz” dedi.