İzmir milletvekili mecliste Srebrenitsa hakkında konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) milletvekillerinin ana gündemlerinden biri olan Srebrenitsa katliamı hakkında konuşmak için söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Bosna Hersek’in istikrarının Balkanlar ve Avrupa için önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 16:05

Muhabir-Berkay Erden / Srebrenitsa Katliamı’nın yıl dönümü olan 11 Temmuz’da gerçekleştirilen TBMM oturumunda adını 1 dakikalık konuşma hakkı için yazdırmayı başaran ilk 20 milletvekilinden biri olan Ceyda Bölünmez Çankırı konuşmasında Türkiye’nin Bosna Hersek’in refahı için çalıştığını belirtti.

Meclis Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder’in 1 dakikalık süresini başlatmasıyla konuşmaya başlayan AK Parti İzmir Milletvekili, “Bugün Avrupa’nın kalbinde yaşanan insanlık tarihinin en kara lekelerinden olan Srebrenitsa soykırımının 29’uncu yıl dönümü. Bu matem günümüzde şehitlerimizin kederli ailelerine ve tüm Boşnak kardeşlerimize en içten taziyelerimi sunuyorum. Merhum Aliya’nın 'Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır' sözlerindeki hikmeti ve acı gerçeği bugün dünya üzerinde yaşanan tabloyu gördüğümüzde aklımızdan çıkaramıyoruz. Unutulmamalıdır ki Bosna Hersek'in istikrarı Balkanların ve Avrupa’nın istikrarı için anahtar niteliktedir. Türkiye olarak Bosna Hersek'in bir istikrar, barış ve refah bölgesi hâline dönüşmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edecek, hak ve adalet arayışında Bosnalı kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bir kez daha Srebrenitsa şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuşarak kendisine tanınan 1 dakikalık süreyi tamamladı.