İzmir Norm Ender ile parladı

Efes Selçuk’un Kültür Sanat ve Yaşam festivali EFEST 2024’ün üçüncü günü usta lezzetler ve Norm Ender konseriyle dolu dolu geçti

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 10:41

EFEST 2024’ün üçüncü gününde, festival katılımcıları usta lezzetlerle buluşturuldu. Şef Zeynep Tankaş’ın hazırladığı hohlus ve patlıcanlı bulgur pilavı büyük ilgi gördü. Ayrıca, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de festivalde keşkeği döverek katılımcılara sundu.

Festivalin son gününde, çocuklar için oyun alanları, Şubadap Çocuk Konseri ve Moyo Masal Atölyesi gibi etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Norm Ender geceye damgasını vurdu

Efes Selçuk’un kurtuluşunun 102. yıl dönümünde, Norm Ender Pazar Yeri’nde sahne aldı. Türk rap müziğinin sevilen ismi Norm Ender, etkileyici şarkılarıyla geceye damgasını vurdu. Efes Selçuklular, Norm Ender’in performansına coşkuyla eşlik etti.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Norm Ender’in sahneye çıkışında Türk bayrağı ile yer aldı ve “Norm Ender ile gurur duyuyoruz. Efes Selçuk, ilham veren bir kenttir ve ilham veren gençlere sahiptir” şeklinde konuştu. Başkan Sengel, Cumhuriyetin kadın devrimine de dikkat çekerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kazandırdığı değerler için bayrak salladıklarını vurguladı.

Başkan Sengel, gençlere seslenerek, Cumhuriyet ve vatan sevgisini korumalarını ve memlekete sahip çıkmalarını istedi. Ayrıca, sahnede, Atatürk ve Kurtuluş Mücadelesi’ne destek olan kadınların fotoğraflarına yer verildi.

Konuşmasının ardından Norm Ender, Efes Selçuklular ile birlikte Cumhuriyetin 100. yıl marşı olan Parla şarkısını büyük bir coşkuyla seslendirdi.