İzmir Pınarbaşı Pisti komisyonu bekliyor

Türkiye’deki otomobil sporlarına uygun 3 pistten biri olan Pınarbaşı İzmirpark Yarış Pisti’nin kaderi seçimlerden sonra yeniden yapılanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin komisyon kararıyla belli olacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 14:26

Muhabir-Berkay Erden / İzmir’de 1997 yılında hizmete giren Türkiye’deki 3 pistten biri ve İstanbulpark Formula 1 pistinden sonra ülkenin en büyük ikinci pisti olan Pınarbaşı İzmirpark Yarış Pisti önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde kontrat süresi biten kiracının tahliyesinin sağlanmasıyla kullanıma kapatıldı. Tesisin kapatılışından sonraki süreçte vatandaşlar tarafından tesisin içinde koyunların otlatıldığına ilişkin görseller sosyal medyada paylaşıldı. Pistin akıbetinin ne olacağı sorusuna yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü "Yerel seçimler sonrası değişen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonlarının oluşması beklenmiş olup, ilerleyen tarihlerde komisyonun vereceği kararlar beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

Müdürlük açıklamasında tesisin hangi amaçla kullanılıp kullanılmayacağını dair kararın yakın zamanda spor camiası ve İzmir’liler ile paylaşılacağını aktardı.