İzmirli belediye başkanlarından İmamoğlu’na destek paylaşımı

İzmirli belediye başkanları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ve siyasi yasak kararına karşı durarak, İmamoğlu’nun yanında olduklarını ifade ettiler

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 14:13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen ceza ve siyasi yasak kararı, Türkiye'de siyasetin gündeminde yer almaya devam ediyor. İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması ve siyasi yasak kararı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve geniş kitleler tarafından yoğun bir şekilde eleştirilirken, olası sonuçları da tartışılıyor. Bu süreçte, İmamoğlu'na destek açıklamaları art arda gelirken, İzmirli belediye başkanları da sosyal medya üzerinden dayanışmalarını ifade ettiler. Demokratik değerlere vurgu yapan başkanlar, milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığını belirterek, İmamoğlu’nun yanında olduklarını dile getirdiler.

ÖNAL: HİÇBİR GÜÇ, MİLLET İRADESİNİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Hizmetleriyle gönüllerde yer eden İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na karşı yürütülen siyasi kumpasın farkındayız, başkanımızın yanındayız. Hiçbir güç, millet iradesinin üstünde değildir. Bizler, demokratik değerlere ve adil yargıya inananlar olarak, bu durumu asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

DUMAN: HAK YEMEYECEĞİZ AMA HAKKIMIZI DA YEDİRMEYECEĞİZ

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Halkın iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur. Siyasi yasaklarla demokrasiyi gölgelemeye çalışmak ya da bu yönde bir girişimde bulunmak, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a yaptığı hizmetlerin önünü kesemez. Hak yemeyeceğiz ama hakkımızı da yedirmeyeceğiz. Ekrem Başkanımızın arkasındayız. Asla yalnız bırakmayacağız” diye aktardı. 

MUTLU: DEMOKRASİYİ YOK SAYAN KARARA KARŞI BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “16 Milyon İstanbullunun oylarıyla üç kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta deviremeyenler, hukuka aykırı kararlarla milletin iradesini yok saymaya çalışmaktadır. Demokrasiyi yok sayan, hukuksuzca verilmeye çalışılan yasaklama kararına karşı Ekrem Başkanımızın yanındayız” sözlerine yer verdi.

EŞKİ: BU MİLLET, İRADESİNİ ASLA TESLİM ETMEYECEK!

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte, hizmette ve sandıkta yarışamayanların halkın iradesini zayıflatmaya çalıştığını görüyoruz. Ancak bu millet, iradesini asla teslim etmeyecek! Ekrem İmamoğlu, umudumuzdur; halkın desteğiyle kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Hiç kimse, milletin kararını değiştirme gücüne sahip değildir. Bu nedenle, Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız ve demokrasinin ışığında hep birlikte ilerleyeceğiz. Siyasi yasaklarla umudu yok etmeye çalışanlar, şunu bilmeli: Biz yol arkadaşımızı asla yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: BAŞKANIMIZIN DAVASINDA SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimi; halkın iradesine gem vurma çabasıdır ve bu çaba aydınlık gelecek, demokrasi, adalet ve özgürlük mücadelesine yenik düşmek zorundadır. Başkanımızın davasında ve hukuk mücadelesinde sonuna kadar yanındayız” diye vurguladı.