Kaçak moloz dökümüne karşı İzmir Buca Belediyesi'nden önemli uyarı!

Buca Belediyesi, kaçak moloz dökümünün yarattığı çevre kirliliğine ve sıcak havaların etkisiyle halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekerek önemli bir uyarı yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:21

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Buca Belediyesi, kaçak moloz dökümünün yarattığı çevre kirliliğine ve sıcak havaların etkisiyle halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekerek önemli bir uyarı yayınladı. Belediyenin açıklamasına göre, bu yasa dışı dökümler hem doğal yaşam alanlarını tahrip ediyor hem de insan sağlığını tehlikeye atıyor. Vatandaşların, moloz atıklarının uygun şekilde toplanması ve bu işlemlerin geçerli ücret tarifelerini öğrenmeleri için Buca Belediyesi’ne ait Sarı Masa Çözüm Merkezi’ne başvurmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, moloz dökümü konusunda daha bilinçli olunması ve çevrenin korunması adına belediyenin belirlediği kurallara uyulmasının önemine dikkat çekildi.

MOLOZ ATIKLARININ TOPLANMASI İÇİN SARI MASA ÇÖZÜM MERKEZİ’NE BAŞVURU YAPILACAK

Buca Belediyesi tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İlçemizdeki boş alanlara, apartman önlerine ya da çöp konteynerlerine moloz dökümü yasak olup dökenlere cezai işlem uygulanmaktadır. Kaçak moloz dökümü çevre kirliliğinin yanı sıra sıcak havanın da etkisiyle halk sağlığını önemli derecede tehdit etmektedir. Lütfen, moloz atıklarının toplanması ve bununla ilgili geçerli ücret tarifelerini öğrenmek için Buca Belediyesi’nin giriş katında bulunan Sarı Masa Çözüm Merkezi’ne başvuru yapınız. Başvurunuzun ardından ekiplerimizin atıkları en kısa sürede adresinizden alacağını önemle hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.