Karabağlar'da çocuklar doğa için çalıştı

Karabağlar Belediyesi, Varyant ve Çeşme Rotary Kulüpleri ile Temiz Nehirler Günü etkinliği düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 12:20

Karabağlar Belediyesi, Temiz Nehirler Günü kapsamında Varyant Rotary Kulübü ve Çeşme Rotary Kulübü ile ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. 5-16 yaş arası çocukların aileleriyle katıldığı etkinlikte, çocuklar hem resim yaptı hem de çevre temizliği gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda, hep bir ağızdan “çöpleri çöp kutusuna atalım” diyerek doğanın korunmasına dair güçlü bir mesaj verdiler.

Yunus Emre Pazaryeri’nde gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Çeşme Rotary Kulübü’nden Efecan Arpağ, Varyant Rotary Kulübü Başkanı Engin Zorbaz, Gruplardan Sorumlu Guvarnör Yardımcısı Özgür Kitapcı Candan, Bölge 2440 Federasyonu Çevre Komite Başkanı Tolga Alanyalı, Varyant Rotary Kulübü Çevre Komite Başkanı Damla Ateş, meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye yetkilileri katıldı.

Başkan Kınay'a teşekkür

Başkan Kınay, çocukların yaptığı resimleri inceleyerek, onlardan çöpleri yere atmamalarını ve dereleri, nehirleri korumalarını istedi.

Rotary yetkilileri, etkinliğin iklim krizi ve su sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, katkılarından dolayı Başkan Kınay’a teşekkür ettiler. Etkinliğin sonunda, çocuklar yaptıkları resimleri sergileyip çevreden topladıkları çöpleri geri dönüşüm kutularına atarak temiz yarınlar için önemli bir adım attılar. Başkan Kınay ve Rotary yetkilileri, çevre için net mesaj veren çocuklara çeşitli hediyeler sundular.