Karabağlar’da Cumhuriyetin 101’inci yaşı coşkuyla kutlanıyor

Karabağlar’da cumhuriyetin 101. yılı ilçenin dört bir yanında sergi, belgesel gösterimi ve müzikli gösteri kutlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 14:57

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyetin 101. Kuruluş yılı kutlamalarına İFOD sergisi ile başladı. 1 hafta boyunca sürecek etkinliklerin ilk günü yoğun ilgi gördü. Karabağlar’da cumhuriyet coşkusu sanat dolu etkinliklerle devam edecek.

Fotoğraflarla Cumhuriyet sergisi 31 Ekim’e kadar açık

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında ‘Fotoğraflarla Cumhuriyet’ adlı fotoğraf sergisi belediye ana hizmet binasında açıldı. Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler’in açılışını yaptığı 18 fotoğraf sanatçısının 30 eserinin yer alacağı sergi 31 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Akşam saatlerinde Fahrettin Altay Mahallesi-Haydar Mert Parkı'nda Cumhuriyete giden yol adlı belgeselde işgal günleriyle başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin yer aldığı belgesel gösterisi mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlendi.

Yaşasın Cumhuriyet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Muzaffer İzgü Konferans Salonunda yapılan sanatçılar Orhan Aydın, Metin Coşkun, Dengin Ceyhan ve Gülcan Altan'ın yer aldığı ‘Yaşasın Cumhuriyet’ adlı müzikli gösteri büyük beğeni topladı.

“Nefesimiz ve soluğumuz Cumhuriyet”

Gösteriye Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da katıldı. Gösteri sonunda sanatçıları sahnede kutlayan Kınay, “Bizlere keyif dolu anlar yaşatan ve Cumhuriyet coşkumuza ortak olan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Buradan bir kere daha ifade etmek isterim ki bizim nefesimiz ve soluğumuz Cumhuriyet!. Bu yüz yıllarca devam edecek. Cumhuriyetimizin 101. yaşı kutlu olsun” dedi.