Karşılıksız Hizmet Ödülleri, İzmir’de sahiplerini buldu

TAGKGB tarafından toplumda fark yaratan projeleri onurlandırmak ve gönüllülük ruhunu yüceltmek amacıyla her yıl düzenlenen ‘Karşılıksız Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buldu

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 15:41

İzmir'de toplumsal fayda sağlayan projelerin ve gönüllülük esasına dayanan çalışmaların ödüllendirildiği Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği (TAGKGB) ‘Karşılıksız Hizmet Ödülleri’, bu yıl da anlamlı bir törenle sahiplerini buldu. İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen törende, toplumda fark yaratan projelere imza atan sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör temsilcileri onurlandırıldı. 1997 yılından bu yana düzenlenen ödüller, bu yıl Ege Bölgesi çapında genişletilerek, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör temsilcilerinin de katılımına açık hale geldi.

ÖDÜL SAHİPLERİNİN CESARETİ TOPLUMDA DEĞİŞİM YARATIYOR

TAGKGB’nin, toplumsal sorunlara kalıcı, sürdürülebilir çözümler üreten, gönüllülük esasına dayanan projeleri ödüllendirmek amacıyla Karşılıksız Hizmet Ödülleri’ni her yıl düzenlediğini belirten TAKGB Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “Bu ödüller, sadece projelerin sonuçlarını değil, aynı zamanda bu sonuçlara ulaşmak için gösterilen çabayı, yaratıcılığı ve iş birliğini de göz önünde bulunduruyor. Bu yılki ödüller, projelerinde toplumsal etki, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve gönüllülük kriterlerine göre değerlendirildi. Karşılıksız hizmet, toplumların en temel değerlerinden biri. Bu değer, sadece bireylerin değil, aynı zamanda toplulukların da gelişimine katkı sağlar. Bugün burada, bu değerleri yücelten ve yaşatan insanları bir araya getirmiş bulunuyoruz. Onların cesareti, özverisi ve kararlılığı, bizlere ilham vermekte, moralimizi yükseltiyor ve toplumumuzda bir değişim yaratıyor” ifadelerine yer verdi. 

LAİK TEMELLİ BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Bu törenin güçlerini birleştirerek daha büyük hedeflere ulaşma iradelerini de simgelediğini ifade eden Dayıoğlu, farklı görüşlerin, deneyimlerin ve yeteneklerin bir araya geldiği bir ortamda, birlikte daha güçlü olunabileceğini belirtti. Dayıoğlu, “Karşılıksız hizmet anlayışını benimseyen bireylerimizi ödüllendirirken, geleceğe dair umutlarımızı ve hedeflerimizi de belirlemiş oluyoruz. Hep birlikte, sosyal adalet, eşitlik, dayanışma içinde laik temelli bir toplum inşa etmek için çalışmalıyız. Bu ödüller, sadece kazananlar için değil, aynı zamanda hepimiz için birer motivasyon kaynağı. Her birimiz, topluma katkıda bulunma sorumluluğuna sahibiz ve bu sorumluluğu yerine getirebilmek için gereken kararlılığı göstermeliyiz. Gelecekte, bu ödül sahiplerinin izinden gidecek yeni nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için el birliğiyle çalışmalıyız” diye aktardı.

ÖDÜL KAZANAN KİŞİ VE KURULUŞLAR

Sivil Toplum ile İlişkiler Müdürlüğü Ömür Boyu Gönüllü Ödülü: Prof.Dr. Seval Sekin Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Emek Ödülü: Erhan Gölbey

Canan Ünlü Ödülü: Türk Anneler Derneği Mordoğan Şubesi

Karaburun Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi Destek Projesi

Jüri Özel Ödülü: İzmir Soroptimist Kulübü

Proje Adı: Temiz Su Hayattır

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Karşılıksız Hizmet Ödülü: Yaşar Birleşik Pazarlama

Proje Adı: Emanet

Karşılıksız Hizmet Ödülü Birincisi: Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı

Proje Adı: Kızımız Okuyacak

Karşılıksız Hizmet Ödülü İkincisi: Kolektif Etki Programı Derneği

Proje Adı: KEP Tekstil Programı

Karşılıksız Hizmet Ödülü Üçüncüsü: Herkes İçin Acil Sağlık Derneği

Proje Adı: Gören Acil Komşum