Karşıyaka Belediyesi yeni çocuk sahibi olmuş çiftlerin mutluluğuna mutluluk katıyor

Karşıyaka Belediyesi, 'Hoş Geldin Bebek' paketiyle yeni çocuk sahibi olan çiftlere destek oluyor

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 12:37

Karşıyaka Belediyesi, her yaş ve kesimden vatandaşların yaşamına dokunan projelerle, anne-baba olmanın sevincini yaşayan çiftleri bu özel dönemlerinde yalnız bırakmıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi, yeni bebek sahibi olan ailelere tebrik ziyaretleri düzenliyor.

Maddi ve manevi destek

Başkan Yıldız Ünsal’ın göreve gelmesinin ardından geçen 5 aylık süreçte, 220 aileye ulaşan bu hizmet, Karşıyaka’da yeni bebek sahibi olan tüm çiftlerin yararlanabileceği ücretsiz bir destek sunuyor. Belediyenin ekipleri, evlerde gerçekleştirdikleri tebrik ziyaretlerinde bebek alt açması, bebek bezi, şampuan, ıslak mendil ve zıbın içeren çantaları ailelere takdim ediyor. Ayrıca, çiftlere Karşıyaka95 projesi hakkında bilgi veriliyor ve talepleri doğrultusunda projeye katılımları sağlanıyor. Vatandaşlar, hem maddi hem de manevi destek niteliğindeki bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İnsan odaklı projeler

Başkan Yıldız Ünsal, “Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde çocuk sahibi olma heyecanını yaşayan çiftlerimizi tebrik ediyor, yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarına küçük de olsa bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak insan odaklı proje ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.