Karşıyaka’da Avrupa Hareketlilik Haftası başladı

Karşıyaka Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüş, dans, zumba ve yoga etkinlikleri gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 17:26

Bu yılki teması Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşıyoruz olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’na Karşıyaka’da dopdolu bir programla geçti. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katıldığı kortej ile başlayan etkinlikler Karşıyaka İskele’de bir araya gelen katılımcıların sahili takip ederek hep birlikte Bostanlı’ya yürümesiyle devam etti.  Korteje Karşıyaka Belediye Bandosu da eşlik etti.

Sürdürülebilir bir dünya için

Temiz bir çevre ile sağlıklı yaşama dair farkındalığımızı güçlendirmek amacıyla dolu dolu bir program hazırlandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Vatandaşlarımızı hareketli yaşama ve kamusal alanları birlikte kullanmaya teşvik etmek; temiz bir çevre ile sağlıklı yaşama dair farkındalığımızı güçlendirmek amacıyla dolu dolu bir program hazırladık. Etkinliklerimize katılarak bizlere eşlik eden ve çabalarımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Cumartesi günü de beraber pedal çevirecek, çevreci ulaşımın önemine dikkat çekeceğiz. Hem bugünümüz hem de gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünya hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Sahilde tango, zumba ve yoga

Bostanlı’da biten kortejin ardından Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda, DJ Çağdaş Yetişenler ve Capullo Dans Okulu’nun katkılarıyla tango gösterisi sergilendi. Ayrıca Zühtü Işıl Meydanı’nda Açelya Ergen ile zumba etkinliği düzenlenirken Ahmet Tamer Kışlalı Parkı’nda Yoganın Bestesi ile yoga etkinlikleri yapıldı.

Bisiklet turu

21 Eylül Cumartesi günü de bisiklet turu gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de Zühtü Işıl Meydanı’nda bir araya gelecek olan katılımcılar, birlikte kenti gezecek.