Karşıyaka'da Yeryüzünde Gördüğünüz Her şey Kadının Eseridir sergisi

Karşıyaka Belediyesi ve Mavi Kelebek Mozaik Atölyesi iş birliğiyle düzenlenen Yeryüzünde Gördüğünüz Her şey Kadının Eseridir Mozaik Sergisi, kadın kursiyerlerin emeğiyle oluşturduğu 90 eseri sergiliyor

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 14:43

Karşıyaka Belediyesi ve Mavi Kelebek Mozaik Atölyesi iş birliğinde düzenlenen "KADIN: Yeryüzünde Gördüğünüz Her Şey Kadının Eseridir" mozaik sergisi, Karşıyaka Belediyesi Ali Rıza Bodur Kültür Merkezi'nde açıldı

 Açılış törenine Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmet Müdürü Açelya Teoman Doğan, Mavi Kelebek Mozaik Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Şükriye Işıkal ve diğer konuklar katıldı.

Sergi, 26 Eylül akşamına kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Taşlardan sanat eseri

Sergide, kursiyer kadınların yaklaşık 10 aylık emeğiyle ortaya çıkan 90 mozaik eser yer aldı. Tablo, dekoratif aksesuar, çiçek ve vazo gibi çeşitli mozaik eserlerin sergilendiği etkinlikte, cam ve doğal taşlar kullanılarak tasarlanmış renkli mozaikler büyük ilgi gördü.

Açılışın ardından sergiyi gezen Doğan, eserler hakkında bilgi aldı ve sergiye katkıda bulunanlara teşekkür etti. Şükriye Işıkal, sergiye İzmir’in çeşitli ilçelerinden ve çevre illerden mozaik sanatçıları ve kursiyerlerin katıldığını belirtti.

Kadınlara el becerileri ve iş istihdamı sağlamak en büyük hayalim

Şükriye Işıkal, sergi hakkında şu bilgileri verdi:

"Karşıyaka Belediye Başkanımız Yıldız Ünsal'a bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum. Sergimizin adı, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün biz kadınlara verdiği değeri çok net bir şekilde gösteren, ''Yeryüzünde Gördüğünüz Herşey Kadının Eseridir'' bu söz bizim sergimizin ismi. Bu eserler de kadınlarımızın el emeği göz nuru var, sergi de gördüğünüz bu eserler büyük emeklerin sonunda sergilenebiliyor. 10 aylık yoğun çalışmanın eseri bu ürünler kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Bu Mozaik sanaıt yolunda kendimi geliştirirken, Türkiye’nin belirli bölgelerinde proje kursiyer eğitimi veriyorum. Hemcinslerim Kadınlara el becerileri ve iş istihdamı sağlamak en büyük hayalim ve hedefim. Sanat yolunda bütün kadınları geliştirmek ve dayanışma içinde olmak hedeflerimin içinde her zaman var olacak."