Karşıyaka’da yeşil alanlar fidan dikim etkinliği ile artacak

Karşıyaka Belediyesi tarafından yeşil alanların artırılması amacıyla düzenlenen fidan dikim etkinliği, 19 Ekim’de doğaseverleri ağırlamaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 10:25

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından İzmir’deki yeşil alanların artırılmasını hedefleyen fidan dikim etkinliği, doğa severleri bir araya getirmek amacıyla başlıyor. ‘Orman Senin’ sloganıyla gerçekleştirilen anlamlı etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımıyla, 19 Ekim Cumartesi günü saat 13.00-15.00 arasında Karşıyaka Kent Ormanı’nda gerçekleşecek. Etkinlik, özellikle yaz aylarında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından İzmir’de doğaya olan bağlılığı güçlendirmeyi ve bölgenin yeniden ağaçlandırılmasını amaçlıyor. Doğanın korunması ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak amacıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğine vatandaşların katılımı büyük önem taşıyor.

ETKİNLİK İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Etkinliğe katılmak isteyenler için Karşıyaka Belediye binasının önünden saat 12.45’te ücretsiz servis hizmeti sağlanacak. Bu sayede vatandaşların ulaşımı kolaylaştırılarak etkinliğe katılım teşvik edilecek. Fidan dikimi esnasında, katılımcılar doğayla buluşma fırsatı yakalarken, bölgenin yeniden yeşillendirilmesine katkı sunacak. Aynı zamanda bu etkinlik, çevre bilincinin yaygınlaştırılması için de önemli bir adım olacak. Fidanlar toprakla buluşurken, doğaya olan borcumuz ödenecek ve geleceğe umut bırakılacak.

TOPRAKLA TEMAS ETMENİN PSİKOLOJİK ETKİLERİ

Türkiye genelinde yoğun şehirleşme nedeniyle her geçen gün yeşil alana ve doğaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu ihtiyaç zamanla psikolojik ve sosyolojik olarak gün yüzüne çıkıyor. Toprakla temas edememek ve yeşil alanda temiz bir hava alamamak psikolojik olarak zor süreçler yaratabiliyor. Neredeyse her insanın doğasında olan toprak ve yeşil alan ihtiyacı, ruhu dinlendiriyor ve sağlık açısından büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda toprakla doğrudan temas, insanların zihinsel sağlıklarını güçlendirmelerine katkıda bulunuyor ve özellikle stres, kaygı ve depresyon gibi olumsuz duygusal durumların hafifletilmesinde yardımcı oluyor.  İşte toprağa dokunmanın bazı önemli psikolojik etkileri; Stresi azaltıyor, doğal antidepresan etkisi yaratıyor, duygusal bağlantı ve huzuru sağlıyor, odaklanma ve dikkati artırıyor, zihinsel dinlenmeyi ve rahatlamayı sağlıyor, öz farkındalık ve öz değerin artmasına olanak sağlıyor.