Karşıyaka'ya Taziye Evi ve Kütüphane kazandırılıyor

Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen Taziye Evi ve Kütüphane binası yakın zamanda hizmete açılacak

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 14:58

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen Taziye Evi ve Kütüphane binasında incelemelerde bulundu. Ünsal vatandaşlar için hem dayanışma hem de kültür merkezi işlevi görecek binayı yakın zamanda hizmete açmaya hazırlandıklarını söyledi.

"Kültürel paylaşımın adresi olacak"

Taziye Evi ve Kütüphane binamızdaki son düzenlemelerin yapıldığını belirten Başkan Ünsal “Çok yakında, bu çağdaş sosyal tesisi Karşıyakamıza kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz. Ücretsiz şekilde hizmet verecek olan tesisimiz, hem Zübeyde Hanım Mahallemiz hem de tüm ilçemiz için önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Hem zor günlerde dayanışmanın hem de kültürel paylaşımın adresi olacak” diye konuştu.

Hem Taziye Evi hem de aşevi

Taziye Evi ve Kütüphane engelli kullanımına da uygun şekilde tasarlandı. Taziye Evi, 785 metrekare alana sahip yapının zemin katında yer alacak. Bu bölümde öğün başına 300 kişiye yemek çıkartabilecek kapasitede tam donanımlı bir mutfak, yemek salonu, çalışma ofisleri, tuvaletler ile 51 metrekarelik bir iç avlu bulunacak. Taziye Evi olarak tasarlanan bölüm, aynı zamanda bir aşevi hizmeti de verecek.

20 bin eserli kütüphane

Kütüphane bölümü ise binanın birinci katında yer alıyor. 250 kişi kapasiteli olan kütüphane 20 bini aşkın edebi esere erişim imkanı sunacak. Burada çocuk bölümü, bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı-grup çalışma salonu ve film-seminer salonu ile çağdaş bir kültürel yaşam alanı da yer alacak. Engelsiz hizmet anlayışıyla tasarlanan tesiste engelli asansörü, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşları da yer alıyor. Kurum aynı zamanda 900 metrekare yeşil alana da sahip. Binanın bahçesinde çok sayıda fidan toprakla buluşturulacak.