Kavacık Üzüm Festivali renkli anlar yaşattı

Karabağlar Belediyesi tarafından 12.'si düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali büyük ilgi gördü. “Karabağlar Kavacık Karnavalı” temasıyla hafta sonu Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Stantları, etkinlikleri, söyleşileri, sergi ve konserleriyle İzmirliler tarafından keyifle takip edilen karnaval, renkli anlar yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:32

Agora Alışveriş Merkezi’nde iki gün süren organizasyonda, Kavacık Kadın Kooperatifi'nin ürünleri, Kent Konseyi ve Karabağlar Belediyesi Semt Merkezleri kadınlarının el işlemeli eserleri, Mobilya Akademisi ustalarının oyma çalışmaları İzmirlilerle buluştu. Alışveriş merkezini ziyaret edenler, bu ürünleri yakından inceleyerek Kavacık üzümü ve üzümden yapılan ürünleri satın alarak hem ekonomiye katkıda bulundular hem de kırsal kalkınmayı desteklediler.

Ayrıca, “Sibel Önbaş’la Tadımlı & Atölyeli Sohbetler” bölümünde, unutulmuş İzmir şerbetleri ile üzümlü zeytin yaprağı şerbeti yapımı ve tadımı gerçekleştirildi.

Kınay: Karabağlar’ın ürünlerini, emeğini ve değerlerini herkesin görmesini istedik

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Kavacık Karnavalı’na katılarak stantları gezdi. Kavacık Kadın Kooperatifi üreticileri, semt merkezi ve Kent Konseyi kadınlarıyla bir araya gelen Başkan Kınay, ürünleri yakından inceleyerek üreticileri emeklerinden dolayı kutladı. Festivalin Kavacık Köyü'nü şehirle tanıştırma amacını vurgulayan Başkan Kınay, “Özellikle Karabağlar’a ait Coğrafi İşaret Belgeli Kavacık üzümünü herkesin tatmasını ve Karabağlar’ın ürünlerini, emeğini ve değerlerini görmesini istedik” dedi.

Daha sonra, Köyün Şalvarlı Ressamı Meryem Düzgünkaya’nın eserleriyle Serhan Şarman’ın Kavacık fotoğraflarından oluşan sergileri gezerek sanatçıları tebrik etti. Başkan Kınay, Şef Cihan Önder yönetimindeki Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konserini de izleyerek, sanatçılar ve dinleyicilerle keyifli anlar yaşadı.