Kemeraltı’nda bir fincan mutluluk

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu Kemeraltı’nda emeklilerin sosyalleşmesi için “Mutluluk Kahvesi’nin” açılışını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 14:27

Açılış konuşmasında emeklilerin ülkedeki zorlu yaşam şartlarını vurgulayan Başkan Mutlu, seçim vaatlerinden biri olan Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda açıktıkları Mutluluk Kahvesi ile emeklilerin daha iyi sosyalleşmesini arzuladıklarını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkan Vekili, TARKEM Genel Müdürü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kadrosu, Tüm Emekli-Sen ve DİSK Emekli Konak Şube Başkanı ve CHP İlçe Kadın Kolları’nın katıldı açılış töreninde konuşma yapan Başkan Mutlu; “Bugün heyecanlıyız vaatlerimizi teker teker yerine getiriyoruz. Özellikle de iddialı olduğumuz ilk 100 gün de yapmak istediklerimiz diye vaat ettiğimiz ve bunların içinde iddialı olduğumuz projelerden biri buydu. Adına da Mutluluk Kahvesi dedik. Bu mekânı açma sebebimiz emekli vatandaşlarımızın evden çıkamadıklarını, çay kahve içemediklerini, sosyalleşemediklerini söylemesi. Onlar kentli gibi yaşamak sosyalleşmek istediler. Biz ağırlıklı olarak emeklilerin kullanacağı bu mekânı kafeye çevirelim istedik ve bunu diğer işletmelerden farklı bir ücret politikasıyla yapalım dedik.

Sadece çay kahve içilen bir yer olmayacak

Açtıkları mekanda bir kütüphane olduğunu ve emeklilere özel atölyelerin düzenleneceğini söyleyen Başkan Mutlu ; “Burada sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istedik. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Feyza Paker anısına açılan kitaplık üst katta yer alıyor. Bu kitaplık ve üst katta yapılacak farklı atölyelerin sayesinde sadece çay kahve içilecek bir yerin olmasından öte; Emeklilerin yeni hobiler elde edebileceği bir yer olmasını arzuladık. İşletmesini ise bizim İZBEL üstlendi. Kemaraltı’nın yaşamasına ve gelişmesine bir nebze bizimde katkımız olsun istedik. Bundan sonra daha sık burada buluşmak dileği ile mekanımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Mutlu Mutluluk Kahvesi’ni halkın hizmetine açtı.